Appels en peren zijn het perfecte tussendoortje (en veel meer dan dat natuurlijk), maar wist je dat er zelfs soorten speciaal ontwikkeld zijn om uit het vuistje te eten? We vertellen je alles over de ideale handappel en -peer:

Even snel een peertje tussen afspraken door lijkt  een goed idee, maar vaak eindig je toch met perensap op je goeie goed. Klinkt bekend, of niet? Gelukkig is er een new kid on the block: de Sweet Sensation. Deze is zo geteeld dat ‘ie niet druipt, maar toch vol van smaak is! Deze peer eet je altijd en overal.

Nog zo’n slim stuk fruit is de Junami appel. Ook dit is een relatief nieuw ras, maar nu al één van de populairste. En dat snappen wij! Naast dat ‘ie superknapperig en fris is, zit deze appel bomvol met  een stof die ervoor zorgt dat de suikers die je eet, minder snel in je lichaam worden opgenomen. En je weet wat dat betekend… 

Of ben je iemand die die fruit liever in stukjes eet? Dan hebben we ook ‘n paar tips die je leven een stuk gemakkelijker gaan maken! 

Dé appeltip

Eet je je appel graag in partjes? Met deze tip, snijd je je appel in een handomdraai én zorg je ook nog dat 'ie niet bruin kleurt als je hem langere tijd in je tas laat zitten. En je hebt alleen maar een mes en een elastiekje nodig.

Dit heb ik nodig!

Frisse peren: dat doe je zo!

Ook peren worden bruin als je ze meeneemt of wanneer je ze in je salade to go verwerkt. En dat wil je niet! Door de partjes met citroensap te besprenkelen, of in een mengsel van honing en water doopt, worden ze minder snel bruin. En met het tweede worden ze ook nog extra zoet.

Voor mee naar school

Iets minder makkelijk om mee te nemen, maar wel heel leuk om weg te geven zijn deze traktaties voor kinderen. Maak supersimpel een piratenbootje van appel of bijvoorbeeld deze peren UFO's. Waar je jezelf ook zonder dat er iets te vieren valt best op mag trakteren!

Peren UFO's maak je zo
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar