Het Nederlandse kersenseizoen is begonnen! Tijd om wat dieper op deze bijzondere vrucht in te gaan en te ontdekken wat je allemaal met kersen kan doen en hoe gezond deze vrucht nu precies is!

Waar komen kersen vandaan?

Het is niet zeker waar kersen precies vandaan komen maar men vermoed dat ze uit West-Azië en Zuid-Europa komen. Tegenwoordig komen kersen vooral uit Griekenland, Italië, Frankrijk en België. Nederlandse kersen worden steeds schaarser omdat het een erg intensieve teelt is en er een stuk minder telers zijn dan voorheen. Geniet daarom extra veel van het Nederlandse kersenseizoen!

Goed voor je gezondheid

Kersen zitten bomvol goede voedingstoffen, mineralen en vitamines. Het sap van de kers is ontstekingsremmend en verlicht ook spierpijn na het sporten. Een echte superfood dus. Grappig om te weten is dat de kers melatonine bevat, wat de nachtrust weer kan bevorderen.

Gezonde kersenmilkshake

Kersen kun je ook prima verwerken in verschillende recepten. Zoals bijvoorbeeld deze gezonde milkshake met amandelmelk. Heerlijk als verfrissing op een zomerse dag!

Lees verder

Kersen bij het eten

De zuurzoete smaak van kersen past ook goed bij hartige gerechten. Maak bijvoorbeeld zelf deze kersencompote en serveer met kip en geroerbakte andijvie!

Lees verder

Meer weten over kersen?

Kersenteler Thijs vertelt je alles over de teelt van kersen!

Lees verder
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge