stomen

Maatschap van Overloop, Kersenteler

Adresgegevens

Maatschap van Overloop
Breeweg 134
4401BS Yerseke

Bekijk
op kaart

Adres

Maatschap van Overloop
Breeweg 134
4401BS Yerseke

Contact met de teler

Maatschap van Overloop

Thijs van Ooverloop teelt kersen in Yerseke, de gemeente Reimerswaal in Zeeland. In 1998 begon zijn vader met het telen van peren als hobby. De opa van Thijs hield zich veel bezig met gewasbescherming en was één van de eersten die hiermee aan de slag ging. Zo bracht hij deze middelen naar fruittelers in het dorpje Kapelle. Martien (vader van Thijs) besloot hierna zelf fruit te gaan telen en uiteindelijk nam Thijs het bedrijf over.

De teelt

Ons bedrijf heeft acht productiepercelen verspreid door de regio. Dit zorgt voor extra reistijd maar het is erg voordelig voor risicoverspreiding. Als we maar één perceel zouden hebben en het hagelt, dan is alles kapot. We telen kersen, peren en appels in allerlei boomgaarden. De boomgaarden bestaan uit laagstam bomen. Dit zorgt ervoor dat het werk aan de bomen makkelijker is. Ons bedrijf is Global G.A.P. en Tesco Nurture gecertificeerd. We proberen op een zo duurzaam mogelijke manier fruit van topklasse te telen.

 

Producten

Wij verkopen al onze producten aan The Greenery. Daarnaast verkoopt mijn vader in de zomerperiode veel via huisverkoop en dit loopt erg goed!

Visie

Ons bedrijf is gevestigd in de Zeeland, de provincie met de meeste zonuren. Hierdoor zitten er veel suikers in onze producten en dat is goed voor de smaak. Ook telen we zo duurzaam mogelijk en maken we weloverwogen besluiten over onze teelt. We werken met veel liefde aan onze producten en dat proef je!

Wij telen met liefde, proef het eens!
7.jpg
2.jpg
4.jpg
3.jpg
1.jpg
5.jpg
8.jpg
6.jpg