stomen

Vlammende pepersaus

Lekker bij Oosterse gerechten!

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Heet, heter, heetst! Pas op, want deze vlammende saus is zeker niet voor beginners. Voor de liefhebbers van Madame Jeanette daarentegen is dit een absolute must.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de pepers schoon en snijd ze fijn.

Pel en snipper de knoflook en de ui.

Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.

Schil de gember en hak het vruchtvlees heel fijn.

Hak de basilicum grof.

Koken

Verhit de olie en voeg de fijngesneden pepers, knoflook, ui, tomaten en gember toe.

Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

Roer de suiker erdoor en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

Pureer het mengsel van het vuur af met de staafmixer fijn.

Serveren

Doe de saus over in een schaaltje en garneer met wat basilicum.