De rode kool. Het broertje van de groene kool en de spitskool. Hij is niet alleen opvallend qua kleur maar is ook een échte ziekteremmer. Lees hier alles over de rode kool!

Power groente

Rode kool zit vol met met vitamine C en andere voedingsstoffen. Deze beschermen je tegen schade en veroudering, wat mooi meegenomen is! Eet je in de wintermaanden wat extra? Dan helpt het je ook om die vervelende verkoudheid of zelfs griep tegen te gaan! 

Vandaag is rood

Een rode kool is toch eigenlijk paars? Toch zijn er een aantal redenen waarom deze groente rode kool genoemd wordt. Rode kool wordt namelijk rood wanneer je hem kookt met een appel. Door een chemische reactie verandert de kool van kleur. Ook azijn zorgt ervoor dat de kool rood kleurt. Uiteindelijk toch een rode kool dus, in plaats van paars.. Misschien moeten we die naam ook maar gewoon zo houden!

Overlever

Wist je dat een hele rode kool bijna 2 maanden goed kan bewaren in de koelkast? Wil je hem nóg langer bewaren? Blancheer en bewaar hem in de vriezer. Een echte overlever die rode kool, want in de vriezer blijft hij tot 12 maanden goed!

Lekker!

Rode kool heeft een echte koolsmaak. Het is de ideale groente voor in stamppotten, salades en stoofschotels. Je kunt hem bijvoorbeeld koken en serveren met gebakken plakken appel. Of met spekjes in je stamppot! De kooktijd van rode kool is afhankelijk van hoe je de kool het liefst eet. Houd je van een knapperige bite, kook hem dan ongeveer 10 minuten. Maar heb je hem liever wat zachter, kook dan 15 to 20 minuten.

Heerlijke rode kool met sucadelapjes!

Nu je alles weet over rode kool kun je aan de slag met dit oer-Hollandse recept. Groente, aardappels en een stuk vlees... Smullen maar!

Lees verder
de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!