9 t/m 15 maart is het tijd voor de derde editie van Nationale Week Zonder Vlees. Ga jij de uitdaging aan, maar weet je nog niet zo goed wat je moet klaarmaken? Geen zorgen! We got you. Enne, allemaal gemaakt van dé perfecte vleesvervanger: paddenstoel.

Perfecte risotto

Het avondeten blijkt vaak de grootste uitdaging, want in de meeste recepten zit vaak een stukje vlees of vis. Tijd om deze perfecte risotto mét je favo paddenstoelen aan dat lijstje toe te voegen.

Zo maak je het

Shiitake koekjes

Grijp jij tussendoor vaak naar een rijstwafel met kipfilet of saucijzenbroodje? Deze zelfgemaakte snack doet daar zeker niet voor onder. Zorg dat je altijd een bakje in je tas hebt en je saucijzenbroodjes cravings zijn voorgoed verleden tijd.

Zo maak je het

Wraptaart

Nog zo een die op je lijstje kan. En wat ‘m extra lekker maakt is dat je er ook nog al je groenterestjes in kwijt kan. Varieer dus vooral met wat er nog in de koelkast ligt.

Zo maak je het

Portabella salade

Makkelijker ga je het niet krijgen! Deze salade met gegrilde portabella, venkel en spinazie staat zo op tafel. Perfect als gezonde lunch, of met aardappeltjes als snelle maaltijdsalade.

Zo maak je het

Paddenstoelen calzone

Er zijn liedjes geschreven over hoeveel zin een mens kan hebben in een pizza calzone. En dat hoef je ook tijdens de Nationale Week Zonder Vlees niet te laten. Deze vega variant is gevuld met paddenstoelen, prei en gorgonzola

Zo maak je het

Nog meer inspiratie nodig? Dan is Project Paddenstoel precies wat je nodig hebt. 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar