Heb jij naar schoolgaande kinds? Dan weet je dat een tussendoortje daarbij niet kunnen ontbreken. Natuurlijk wil je een verantwoord tussendoortje wat bijdraagt aan de gezondheid van je kind. Wat zijn gezonde tussendoortjes voor kinderen? Met deze tips maak je de lekkere en makkelijke tussendoortjes voor je kind. Voor op school, of voor erna!

1. Fruit

Op nummer één zetten we fruit. Het is misschien simpel, maar fruit is lekker zoet en zit boordevol vitaminen. Waarom moeilijk doen als de natuur je fruit geeft? Snijd het fruit wel even in stukjes, vooral voor de kleintjes! Tip: sprenkel wat citroensap over het gesneden fruit, dit gaat verkleuring tegen.

Fruitraket

2. Zelfgemaakte repen

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf havermoutrepen kunt maken met fruit? Havermout zit vol vezels en is lekker voedzaam. Maak eens havermoutrepen met peer. Deze repen zijn perfect voor in de broodtrommel! Psst…deze reep wil je zelf ook als tussendoortje!

Havermoutrepen met peer

3. Gezonde snoepstokjes

Groente en fruit op een stokje! Met dit tussendoortje krijgt je kind groente en fruit in één. Met de hulp van je favoriete groente en fruit en een paar sateprikkers, creëer je een vrolijk feestje in de broodtrommel. Maak bijvoorbeeld deze variatie met wortel, komkommer en druiven, lekker!

Snoep op een stokje!

4. Snackgroenten

De naam zegt het al: groenten die perfect zijn als snack. Snackgroenten zijn de perfecte vriendjes voor een dag vol avontuur. Door hun kleine formaat passen ze moeiteloos in de broodtrommel van je kind. Mix en match met snacktomaatjes, mini-komkommertjes en snackpaprikaatjes voor een kleurrijk feestje.

Lekkerbekkies van snackgroenten

5. Bananenbrood

Wie houdt er niet van bananenbrood? Het is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Daar krijg je weer energie van! Voeg wat van je favoriete bessen toe, en je krijgt een zoete lekkernij.

Bananenbrood

Met deze vijf betoverende recepten ben je helemaal klaar om de broodtrommels van je kleintjes te vullen met gezonde en heerlijke verrassingen. Laat je kinderen genieten van deze smakelijke traktaties die niet alleen hun buikjes vullen, maar ook een glimlach op hun gezicht toveren. Smakelijk eten en veel plezier!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar