Halloween is de perfecte feestdag om helemaal los te gaan met de decoratie. Naast de klassieke uitgeholde pompoen zijn er nog veel andere manieren om je griezelige creativiteit de vrije loop te laten. En of je nou een echte crea bea bent of twee linkerhanden hebt, met deze tips kom je zeker weten een heel eind.

De klassieke pompoen-lampion

Meestal gebruik je hier de ‘gewone’ oranje pompoen voor. Snijd de pompoen open aan de bovenkant en schep de binnenkant leeg. Teken daarna het patroon wat je wilt uithollen op de buitenkant van de pompoen. Snijd dit uit. Kaarsje erin en klaar ben je!

Lees meer

Een kloddertje hier, een kloddertje daar...

Ben je niet zo van het snijden? Geen probleem. Een andere manier om een pompoen te versieren is om ze te verven. Ga voor simpel en spetter je pompoen onder met verfspatten of kies een griezelig ontwerp en verf er op los.

Mummificeren kun je leren

Kies een flespompoen en maak twee ogen met een stift. Wikkel de pompoen in met wc-papier of snelverband en zorg ervoor dat de ogen van je mummy zichtbaar blijven. Voilà: jouw mummy is ready to go.

Paprika griezels

Je kunt ook met andere groentes aan de slag! Wat dacht je van deze paprika mummies? Het enige wat je nodig hebt is zoete paprika, roomkaas, gehakt en bladerdeeg.

Lees meer

Klaar met knutselen? Gebruik de rest van de pompoen voor een lekkere soep. Of rooster de pitten en gebruik die als garnering in je sla of als snack.

Bron geschilderde en gemummificeerde pompoenen: marthastewart.com

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge