Gooi pompoenpitten niet weg! Je kunt ze namelijk heel gemakkelijk roosteren en daarna gebruiken als garnering door er een aantal over je pompoensoep te strooien of te gebruiken als je zelf brood bakt, in je salade of gewoon als knabbeltje.

  1. Haal de pitten uit het vruchtvlees en verwijder zo veel mogelijk van de resten van de pit.
  2. Was ze eventueel in water als ze niet goed schoon worden.
  3. Droog ze ongeveer een half uurtje op een stuk keukenpapier (eventueel op een theedoek op de verwarming).
  4. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  5. Rooster de pitten totdat ze bruin worden (3 – 4 minuten).
  6. Haal de pitten uit de pan, dep ze af met een keukenpapiertje en laat ze afkoelen.
  7. Bestrooi de pitten met zout en (cayenne)peper voor extra smaak!
snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge