
Paksoi is lekker in Indische en Chinese gerechten zoals nasi en bami, maar ook bij gewone Hollandse speklapjes is paksoi heerlijk.
Paksoi is lekker in Indische en Chinese gerechten zoals nasi en bami, maar ook bij gewone Hollandse speklapjes is paksoi heerlijk.
Paksoi hoort bij aankoop frisse bladeren en stelen te hebben. Paksoi is zeer breukgevoelig, dus behandel de groente voorzichtig.
Paksoi is het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar.
Paksoi is het hele jaar verkrijgbaar.
Paksoi is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
februari tot en met december.
Bewaar paksoi in de groentelade van de koelkast. Zo is de groente enkele dagen houdbaar. Gesneden paksoi kun je 1 dag in de koelkast bewaren.
Je kunt paksoi ook invriezen, mits je de groente van tevoren 2 minuten blancheert.
Verwijder de minder mooie buitenbladeren en de onderkant van de paksoi. Was de groente en snijd hem in fijne (voor salade) of brede (voor koken) reepjes.
Heerlijk in wereldse gerechten!Paksoi is een langwerpige, open bladkool die oorspronkelijk uit Azië komt. Vaak heeft de groente acht tot tien grote, donkergroene bladeren met spierwitte nerven.
Paksoi is familie van Chinese kool en door Chinese emigranten is paksoi over de hele wereld verspreid.
Raapstelen teler
Andijvie teler
Peterselie teler
Paksoi teler
Spinazie teler
Sla teler