stomen

Zachtfruitbedrijf Albers, Frambozenteler

Adresgegevens

Zachtfruitbedrijf Albers
Emmerichseweg 2
6909DE Babberich

Bekijk
op kaart

Adres

Zachtfruitbedrijf Albers
Emmerichseweg 2
6909DE Babberich

Contact met de teler

Zachtfruitbedrijf Albers

Pierre Albers is sinds 2003 de trotse eigenaar van Zachtfruitbedrijf Albers. Inmiddels is het bedrijf van 1,5 hectare grond tot 4,5 hectare grond uitgegroeid en worden er frambozen, rode bessen en bramen geteeld. Lees meer over het zacht fruit van Pierre!

Zo worden frambozen geteeld

Ik run het bedrijf in mijn eentje en heb één vaste medewerker in dienst. Daarnaast werken we in het hoogseizoen met seizoensmedewerkers die een handje helpen met de oogst. Al het zachtfruit wordt geteeld op speciale ruggen. De planten staan daarbij hoger dan normaal grondniveau. Hierdoor kan de vochtigheid van de grond beter worden gereguleerd en zijn de planten minder kwetsbaar. De ruggen hebben een speciaal sproeisysteem waarbij ze via een druppelaar water krijgen. Zo worden er geen voedingsstoffen en water verspild. Het fruit wordt op de vollegrond in de buitenlucht geteeld. Om de planten tegen de regen te beschermen worden er regenkappen overheen geplaatst. Deze worden na de oogst pas weer weggehaald.

Van zomerfruit tot herfstframbozen

De oogst van zacht fruit begint half juni en loopt tot half november. We beginnen met de oogst van de frambozen, daarna zijn de bramen aan de beurt. Vanaf augustus begint de oogst van herfstframbozen en deze loopt door tot november, wanneer het te koud is geworden. Daarna worden de gewassen gesnoeid en geknipt. Uit de overgebleven wortelstelsels groeien scheuten die een jaar later weer voor nieuwe vruchten zorgen. In die periode zorgen we dat we helemaal klaar zijn voor een nieuw seizoen. Ook in de wintermaanden zijn we dus druk bezig op het bedrijf!

Ook in de wintermaanden zijn we dus druk bezig op het bedrijf!

Milieubewust telen

De planten worden op een natuurlijke manier beschermd tegen muizen en insecten. We zetten torenvalken in door kasten neer te zetten waar ze hun nest in kunnen bouwen. Torenvalken eten graag muizen en dus helpen zij een handje mee om de schade aan de planten te voorkomen. Daarnaast krijgen we ook wat extra hulp van buizerds die in de buurt van het bos leven. Wanneer de buizerds jongen krijgen gaan ze meer op jacht en dat beïnvloedt de muizenpopulatie op het bedrijf. Door deze manier van bestrijden hoeven er geen chemische middelen gebruikt te worden, waardoor we dus milieubewust telen!

buitenboom_vdh1283.jpg
buitenboom_vdh1289.jpg
buitenboom_vdh1293.jpg
buitenboom_vdh1296.jpg
buitenboom_vdh1303.jpg
buitenboom_vdh1306.jpg
buitenboom_vdh1308.jpg
buitenboom_vdh1309.jpg
buitenboom_vdh1320.jpg
buitenboom_vdh1321.jpg
buitenboom_vdh1345.jpg
buitenboom_vdh1351.jpg
buitenboom_vdh1358.jpg
buitenboom_vdh1359.jpg
buitenboom_vdh1367.jpg
buitenboom_vdh1371.jpg
buitenboom_vdh1376.jpg
buitenboom_vdh1378.jpg
buitenboom_vdh1379.jpg
buitenboom_vdh1382.jpg
buitenboom_vdh1383.jpg
buitenboom_vdh1391.jpg
buitenboom_vdh1314.jpg
buitenboom_vdh1276.jpg