stomen

Vink Fruitboerderij, Appel en peer teler

Adresgegevens

Vink Fruitboerderij
Zuiderringweg 13-2
8317RA Kraggenburg

Bekijk
op kaart

Adres

Vink Fruitboerderij
Zuiderringweg 13-2
8317RA Kraggenburg

Vink Fruitboerderij

Cees Vink teelt allerlei verschillende soorten appels en peren. Daarnaast verwerkt hij zelf veel van zijn producten tot jams en sappen die verkocht worden in speciaalzaken onder de naam Lekker Puur.

Het bedrijf

Mijn vader is vroeger vanuit de betuwe naar de polder verhuisd vanwege de goede grond en het goede gebied voor fruitteelt. Op 21 hectare grond telen we onder andere Jonagold, Elstar, Red Prince, Conference en Gieser Wildeman. Normaal gesproken hebben we 5 mensen in dienst, maar in het plukseizoen loopt het op naar 30 medewerkers.

De teelt

De teelt van appels en peren begint allemaal bij het planten van een boom. Die boom kweek je op totdat deze sterk genoeg is om het fruit te dragen. In de tussentijd verzorg je de boom goed, in de winter wordt deze gesnoeid zodat hij in het voorjaar bloeit. In de tussentijd moet de boom aan allerlei voorwaarden voldoen om de beste vruchten te groeien. In de zomer groeien de vruchten en halen we de verkeerde vruchten ertussenuit. In het najaar worden ze geplukt en gaan ze mee voor directe consumptie of worden ze met weinig zuurstof gekoeld bewaard.

Fruit plukken

Naast het telen van fruit bewerken we ons fruit ook zelf. We maken verse sappen en jams en verkopen die. Ook kan de consument bij ons op het bedrijf komen kijken en zelf fruit plukken in onze pluktuin. Het directe contact met de consument is hartstikke leuk en dit zorgt ervoor dat we ook meteen feedback krijgen op onze producten. Ook is het heel leuk om te laten zien hoe het eraan toegaat op ons bedrijf en anderen hierover te leren.

j.jpg
i.jpg
g.jpg
h.jpg
e.jpg
f.jpg
d.jpg
c.jpg
b.jpg

Ontwikkeling

Ons fruit voldoet aan de Global GAP eisen. Verder zorgen we natuurlijk voor een zo mooi mogelijk product, dat natuurlijk ook de beste smaak heeft. Het werk wat ik doe is ontzettend veelzijdig en dit maakt het zo mooi.

Ons fruit

Met appels en peren kan je eindeloos veel lekkers maken. Appeltaart, appelsap, appelmoes, perencake! Ik adviseer de consument om zoveel mogelijk van Nederlands seizoensfruit te genieten! Appels kan je het beste in de koelkast bewaren om ze zo lang mogelijk vers te houden.