stomen

Vermeer Asperges VOF, Asperge teler

Adresgegevens

Vermeer Asperges VOF
Langstraat 1a
5595AA Leende

Bekijk
op kaart

Adres

Vermeer Asperges VOF
Langstraat 1a
5595AA Leende

Contact met de teler

Vermeer Asperges VOF

Vermeer Asperges is gevestigd in Leende. Tijdens het oogstseizoen van april tot juni wordt er dagelijks geoogst bij Vermeer Asperges, zodat u altijd dagverse producten van ons mag verwachten. Zo bent u altijd verzekerd van de beste, meest verse en smaakvolle asperges uit de volle grond.

Teelt

Het officiële aspergeseizoen start de tweede donderdag van april en duurt tot 24 juni (St Jan). Er bestaan diverse aspergerassen waaronder de Avalim, Backlim, Gijnlim, Grolim en Herkolim. De asperge is een meerjarige plant, die ongeveer 10 jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld. Er is een witte en groene aspergevariant. De eerste groeit onder de grond en wordt daardoor uit het licht gehouden, de tweede heeft wel de zon gezien. De asperge gedijt het beste in warmte en heeft voldoende vocht nodig. De kop van een verse asperge dient gesloten te zijn en een verse asperge is lichtglanzend en wit van kleur.

Lekkerste asperges van 2011

Wij besteden veel aandacht en tijd aan het kweken van asperges. Vermeer Asperges staat bekend om haar vakkundige aanpak en weet wat een smaakvolle asperge behoeft. Niet voor niets hebben wij de prijs van "lekkerste asperge 2011" gewonnen, voor ons persoonlijk het hoogst haalbare en een kroon op ons werk. Vermeer Asperges heeft gewonnen, omdat de asperges de mooiste vorm, beste structuur en meest volle smaak hebben.