stomen

Van der Goes, Aubergine teler

Adresgegevens

Van der Goes
Chrysantenweg 5
2665LK Bleiswijk

Bekijk
op kaart

Adres

Van der Goes
Chrysantenweg 5
2665LK Bleiswijk

Contact met de teler

Van der Goes

De vader van Jan van der Goes begon 40 jaar geleden als eerste in Nederland met het telen van aubergines. Naast aubergines werden er o.a. ook paprika's geteelt. Zo'n 20 jaar na zijn start hebben broers Jan en Hans de werkzaamheden van hun vader overgenomen. De focus ligt nu volledig op aubergine, wat is uitgegroeid naar een teelt van maar liefst 5 hectare!

Het bedrijf

De teelt van aubergines is echt seizoenswerk. We hebben één vaste medewerker in dienst. De rest van de medewerkers werken bij ons via een uitzendbureau. In de winterperiode zijn dit ongeveer 7 man. In de drukste periode, het hoogseizoen, werken we met 20 tot 25 man. 

Extra handjes in het hoogseizoen!

De teelt

De aubergines die wij telen zijn een éénjarig gewas. Deze worden gepoot rond de derde week van december. Op één dag krijgen we ruim 65.000 plantjes binnen, welke op dezelfde dag worden gepoot. Vervolgens beginnen we met touw binden, waarbij we de plantjes vastmaken aan de touwtjes waardoor ze kunnen groeien. De eerste oogst kan al in februari plaatsvinden. Het oogsten loopt dan tot en met eind oktober. Daarna volgt een periode van schoonmaken en herinrichten. 

Onze aubergines worden beschermd geteeld in kassen, waar we zoveel mogelijk biologisch werken. Het grootste gedeelte van onze oogst gaat naar Duitsland, een klein gedeelte blijft in Nederland.

vandergoes5.jpg
vandergoes1.jpg
vandergoes.jpg
vandergoes3.jpg
vandergoes6.jpg
vandergoes4.jpg
vandergoes2.jpg

Tip

Dat je iedere dag bezig bent om een product zo perfect mogelijk op de markt te zetten, dat vind ik het mooiste aan mijn vak. Je kunt goed sturen, ondanks dat je er toch altijd wel de natuur voor nodig hebt. Innovaties houd ik nauwlettend in de gaten, ik vind het leuk om met nieuwe methodes de kwaliteit van het product nog verder omhoog te tillen.

Daarnaast is de aubergine een prachtige vrucht met een mooie dieppaarse kleur en glans. Door de pasta of als toevoeging in de pastasaus komt hij, naar mijn mening, het beste tot zijn recht. Ook is 'ie erg lekker in ratatouille! En nog een tip van mij als teler: Niet in de koelkast bewaren, daar hebben ze een hekel aan!

Niet in de koelkast bewaren!