stomen

V.Hoorn, Bramen teler

Adresgegevens

V.Hoorn

Kapelle

Bekijk
op kaart

Adres

V.Hoorn

Kapelle

V.Hoorn

Teler Jeroen van Hoorn teelt de lekkerste bramen in Kapelle, Zeeland. Lees verder over het process van het telen van deze zoete en stevige bramen!

De teelt

De bramenplanten wordt het eerste jaar opgewekt. Het tweede jaar gaat 1/3 van de bramenplanten in de kas, en 2/3 gaat in de koelcel. Zo wordt de oogst gespreid. Vanaf het moment dat er bloesem is duurt het 7 weken tot de bramen geplukt kunnen worden. Van nature groeien bramen aan de slootkant, dus de planten hebben veel water nodig.

De bramen kunnen geplukt worden wanneer ze een goede zwarte kleur hebben en de bolletjes mooi uitgegroeid zijn, anders is de vrucht nog niet lekker. De bramen worden geplukt tussen begin juni tot half oktober. In de zomer, wanneer het warmer is, kan er sneller geplukt worden. De bramen zijn dan sneller tegelijk rijp.

In de kas vliegen hommels en bijen rond. Deze beestjes zijn onmisbaar! Door de bestuiving kan de vrucht namelijk groeien. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel rondvliegen. Wist je dat bijen het liefst vanaf 15 graden vliegen? Hommels vliegen onder 15 graden wel rond!

De VON braam

De VON braam is een nieuw ras uit Amerika. Deze braam is lekker zoet in stevig, wat bij veel mensen goed in de smaak valt!

Deze braam valt bij iedereen in de smaak!

Duurzaamheid

Teler van Hoorn heeft het PlanetProof keurmerk. Op het bedrijf proberen we zoveel mogelijk natuurlijke vijanden in te zetten en de natuur in balans te houden. Rondom het bedrijf hebben we veel groenstroken, wat goed is voor de vogels bijvoorbeeld!

dsc_2967.jpg
dsc_2952.jpg
dsc_2948.jpg
dsc_2961.jpg
dsc_2959.jpg

Onze producten