stomen

Sunrise Pepper Growers, Paprika en snackpaprika

Adresgegevens

Sunrise Pepper Growers
Groendalseweg 44
2665MG Bleiswijk

Bekijk
op kaart

Adres

Sunrise Pepper Growers
Groendalseweg 44
2665MG Bleiswijk

Contact met de teler

Sunrise Pepper Growers

Rene, Arjen, Cor en Joke hebben allemaal hun eigen kwekerij. Ze kweken ieder voor zich normale paprika's én bezitten gezamenlijk ook nog eens Sunrise Pepper Growers! Hier telen ze met z'n allen speciaal gekleurde paprika's en snackpaprika's. Lees snel verder over hun bedrijf.

Onze paprika's

Met 32 verschillende soorten paprika's beschikken we over een enorme diversiteit in vorm, kleur en smaak. De paprika zoals je hem kent is 10 tot 12 cm groot en naast de bekende kleuren ook verkrijgbaar in paars, bruin, wit en mint. De kleine paprika's zijn 6 tot 10 cm groot en verkrijgbaar in de standaard blokvorm maar ook in puntvorm. Deze kleine paprika's zijn perfect als gezonde snack to go! Onze ambitie is om onze paprikasoorten voortdurend te verbeteren en nieuwe soorten te ontwikkelen.

De teelt

We telen paprika's in kassen. Wanneer de zaadjes van de kweker zo'n 40 dagen oud zijn, krijgen we de planten geleverd en worden ze bij ons in de kas geplant. Als de eerste paprika's aan de planten komen zijn ze bijna altijd groen. Na een aantal weken kleuren ze rood, geel of bruin, afhankelijk van de soort.

Paprikaplanten groeien aan een touwtje, wat ervoor zorgt dat de planten recht blijven groeien. Ook geven we de planten water en voeding en zorgen we dat ze gesnoeid en geoogst worden. Van maart tot december worden paprika's geoogst. Het aantal kilo's dat een paprikaplant jaarlijks levert is afhankelijk van de soort. Sommige planten leveren 10 kilo per vierkante meter en andere wel 30 kilo!

Visie

We proberen zo verantwoord mogelijk te telen. We telen dan ook volgens diverse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitssystemen zijn ontwikkeld door producenten en Europese retailers en richten zich voornamelijk op kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid.

Winterperiode

Alle paprika’s worden bij ons op de kwekerij verpakt. We ontwerpen eigen verpakkingslijnen en wanneer gewenst, worden deze voor de klant op maat gemaakt. In de winterperiode worden er geen paprika's geoogst. Om onze klanten toch het hele jaar paprika’s te kunnen leveren hebben we een samenwerkingsverband met Spaanse telers. Met deze service kunnen we onze afnemer toch het gehele jaar paprika’s aanbieden.

sunrise.jpg
sunrise7.jpg
sunrise2.jpg
sunrise6.jpg
sunrise5.jpg
sunrise4.jpg
sunrise8.jpg
sunrise9.jpg
sunrise3.jpg