stomen

Slabbekoorn Fruit, Appels- en perenteler

Vijf generaties fruittelers!

Adresgegevens

Slabbekoorn Fruit
Eversdijkseweg 18a
4421RC Kapelle

Bekijk
op kaart

Adres

Slabbekoorn Fruit
Eversdijkseweg 18a
4421RC Kapelle

Contact met de teler

Slabbekoorn Fruit

Slabbekoorn Fruit, het bedrijf van Martijn, Cees en Janneke Slabbekoorn heeft ruim een eeuw ervaring in de fruitteelt. In het einde van de 18e eeuw is het bedrijf opgericht en inmiddels hebben al vijf generaties hun expertise ingezet om het bedrijf verder op te bouwen.

Ons bedrijf

We zijn gevestigd in Kapelle, ook wel de bloesem van Zeeland genoemt. Ook hebben we een vestiging in Kats. We werken met twee medewerkers en in het oogstseizoen worden we geholpen door seizoensarbeiders, die we zelf werven en huisvesten. We telen fruit op 65 hectare grond en gebruiken nog 5 hectare voor akkerbouw.

De teelt

De teelt begint natuurlijk met het planten van de bomen. Dit doen we niet zoals voorheen in het najaar of in de winter, maar in het voorjaar. De bodemtemperatuur is dan perfect om goed te kunnen groeien. Door middel van fertigatie kunnen we de pas geplante bomen voorzien van water en voedingsstoffen, dat zorgt voor een perfecte start!

In de teelt van appels en peren heb je 1 oogst per jaar. We oogsten tussen eind augustus en eind oktober. We telen verschillende soorten appels en peren. Van de peer telen we vijf verschillende rassen en van de appels vier.

Visie

Het mooie aan ons vak is dat het zo ongelofelijk divers is. Er zijn zoveel facetten waar je iets vanaf moet weten! De ene dag ben je met een vergrootglas insecten aan het bekijken en de andere dag lig je met je handen vol smout onder een trekker te sleutelen. Geen dag is hetzelfde!

4.jpg
3.jpg
1.jpg
7.jpg
8.jpg
6.jpg
5.jpg
11.jpg
10.jpg
9.jpg

Duurzaamheid

We telen milieubewust. Waar mogelijk zetten we bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen ziekten en plagen. Hiernaast hebben we twee weerstations die met computerberekeningen het verloop van verschillende ziektes in kaart brengen. Zo kunnen we bestrijdingsmiddelen zo ver mogelijk terugdringen. Naast het milieu houden we ook rekening met arbeidsomstandigheden. We gebruiken Pluk-o-Track machines om het werk voor het personeel zo aangenaam mogelijk te maken.

Tip

Onze favoriete oude Engelse spreuk is natuurlijk: ‘An apple a day keeps the doctor away’.

An apple a day keeps the doctor away!