stomen

R. en J. Herbert B.V., Spruiten teler

Adresgegevens

R. en J. Herbert B.V.
Nekkeveldweg 42
3896LZ Zeewolde

Bekijk
op kaart

Adres

R. en J. Herbert B.V.
Nekkeveldweg 42
3896LZ Zeewolde

Contact met de teler

R. en J. Herbert B.V.

Van de landbewerking, het planten, de verzorging van de gewassen tot aan de oogst! Broers Jan en Ronald Herbert doen alles zelf! Samen runnen ze het bedrijf waarin ze zich voornamelijk richten op de teelt van spruiten. Jaarlijks telen ze maar liefst 205 hectare spruiten, 35 hectare bloemkool en 5 hectare boerenkool! Ze kunnen je er een hele hoop over vertellen:

Geschiedenis

Als broers zijn we al sinds 1984 actief in de spruitenteelt. In 1997 stonden we in het Zuid-Hollandse Waddinxveen voor het eerst op eigen benen. In 2001 verhuisden we, vanwege de voor de spruitenteelt zeer geschikte grond naar Zeewolde. Het bedrijf bereikte hier z’n huidige omvang, maar er zijn nog voldoende mogelijkheden voor verdere uitbreiding.

'We verhuisden voor de spruiten!'

Visie

In nauwe en langdurige samenwerking met andere partijen in de keten zoeken we continu naar mogelijkheden voor verbeteringen. Onze tractoren en veldspuit zijn allen GPS-gestuurd waardoor gebruik van kunstmest en middelen verminderd. Dit leidt bovendien tot spruiten van betere kwaliteit, met een betere smaak en tot minder brandstofgebruik bij de teelt.

Teelt

De door ons geteelde spruiten zijn verkrijgbaar van september tot en met februari. Het oogsten van spruiten gebeurt met een spruitenplukmachine op rupsbanden, maar veel werkzaamheden vinden nog handmatig plaats. Met containers brengen we de geoogste spruiten meteen naar de sorteerafdeling in onze schuur, waar het product zo snel mogelijk wordt gekoeld. Het gekoelde product wordt vervolgens op maat gesorteerd door een moderne sorteerunit. 

3.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
2.jpg
9.jpg
8.jpg
7.jpg
10.jpg

Bereidingstip

Spruitjes zijn kleine groene kooltjes bordenvol vitamine C en ze vormen een bron van foliumzuur. In Nederland worden spruitjes vooral gekookt, maar ze smaken ook heerlijk als je ze bijvoorbeeld bereidt in een wok.