stomen

P. en R. Zwinkels CV, Trostomaat teler

Adresgegevens

P. en R. Zwinkels CV
Middenzwet 50
2291HM Wateringen

Bekijk
op kaart

Adres

P. en R. Zwinkels CV
Middenzwet 50
2291HM Wateringen

Contact met de teler

P. en R. Zwinkels CV

In 1956 werd in Wateringen tomatenkwekerij C.A.M. Zwinkels opgericht. Sinds 1994 zijn wij verder gegaan onder onze huidige naam P. en R. Zwinkels CV. Anno 2019 staan vader Paul en zoon Joost aan het roer van dit familiebedrijf. Wij hebben een aantal medewerkers in dienst die ons ondersteunen met de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf. Het bedrijf is zo’n 4,5 hectare groot en wij telen hier middelgrote trostomaten. Kenmerkend voor een trostomaat is dat het een betrouwbaar product is.

De teelt

De teelt van trostomaten vindt plaats in kassen. In de kassen wordt de temperatuur, water en voeding grotendeels gereguleerd door computers. Op 18 december worden de eerste tomatenplanten geplant. De planten staan op steenwolmatten en worden op grotere hoogte vastgemaakt aan een draad. Hiermee kunnen we de planten gecontroleerd laten groeien.
Vanaf 15 maart kunnen de trostomaten worden geoogst. De productie is zo’n 65 kilo per vierkante meter per jaar.

Innovatie en duurzaamheid

Nieuwe ontwikkelingen kunnen helpen om het telen makkelijker te maken en betere kwaliteit te leveren. Wij blijven graag op de hoogte van innovaties en indien mogelijk maken we er zelf gebruik van. Daarnaast houden we tijdens het telen rekening met het milieu. Dit doen we voornamelijk door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen.
Door onze manier van telen zijn we GlobalGap gecertificeerd. Hiermee voldoen we aan de eisen die door een organisatie van wereldwijde supermarktketens aan agrarische producten worden gesteld. Het gaat met name om voedselveiligheid en duurzaamheid.

Trospartners

Met ons bedrijf zijn we aangesloten bij telersvereniging Trospartners. Met totaal twaalf telers van trostomaten vormen we één aanspreekpunt richting onze afzet. We werken er met z’n alle aan om gezamenlijke doelen te bereiken. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op www.trospartners.nl.

Tip

Tomaten blijven het best van kwaliteit wanneer u deze buiten de koelkast bewaard.

dsc_9414.jpg
_dsc4554.jpg
dsc_9300.jpg
dsc_9429.jpg
_dsc4599.jpg
dsc_9341.jpg
dsc_9455.jpg
dsc_9385.jpg
zwinkels.jpg
zwinkels_header.jpg
_dsc4616.jpg
_dsc4625.jpg