stomen

Ortolanda Oude-Tonge, Radijs

Adresgegevens

Ortolanda Oude-Tonge
Magdalenadijk 1
3255LK Oude-Tonge

Bekijk
op kaart

Adres

Ortolanda Oude-Tonge
Magdalenadijk 1
3255LK Oude-Tonge

Contact met de teler

Ortolanda Oude-Tonge

De meer dan 40 jaar ervaring in de radijsteelt en de enorme passie voor het product hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf een begrip is geworden bij de retail en groothandel. Onze kracht ligt bij het jaarrond produceren van bosradijs en losse radijs in diverse verpakkingen en met diverse technieken.

Het bedrijf

Op het bedrijf in Oude-Tonge telen Ad en Melchior Coolbergen 14 ha jaarrond radijs onder glas. Zes dagen per week, 52 weken per jaar, zaaien en oogsten zei radijs. “Onze kracht ligt bij het jaarrond produceren van bosradijs en losse radijs in diverse verpakkingen en met diverse technieken.”

Duurzaamheid

Duurzame radijsproductie betekent niet alleen milieuvriendelijke teelt, maar ook zorg voor de relaties met u als klant, de maatschappij en de medewerkers. Daarom beschikken al onze kwekerijen over diverse certificaten zoals GLOBAL-GAP, GRASP, IFS, PlanetProof en QS. Dit geeft niet alleen transparantie, maar laat ook zien hoeveel waarde wij hechten aan een schoon milieu en goede arbeidsomstandigheden. Ook maken we gebruik van track en trace, waardoor elke bos of zak radijs gedurende het hele proces getraceerd kan worden. Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen aan de officiële certificering van Ortolanda.

De teelt

Elke week, gedurende 52 weken per jaar, zijn we druk bezig met het zaaien en oogsten van radijs. We weten dat het allemaal begint bij de kwaliteit van de grond en daarom investeren we jaarlijks in het verbeteren ervan. Afhankelijk van de locatie in Nederland en Italië, kunnen er tussen de 200 en 450 zaadjes per vierkante meter groeien tijdens elke teelt. We hebben veel ervaring en kennis in het telen van radijs gedurende het hele jaar en maken gebruik van de nieuwste teelttechnologieën en hoogwaardige radijszaden om kwalitatief hoogwaardige radijs te kunnen leveren.

radijs_teelt_hires-13_lr.png
radijs_teelt_hires-12_lr.png
radijs_teelt_hires-15_lr.png
radijs_teelt_hires-04_lr.png
radijs_teelt_hires-05_lr.png
radijs_teelt_hires-6_lr.png
radijs_teelt_hires-01_lr.png