stomen

Noordhuys Tomatoes, tros-cocktailtomaten

Adresgegevens

Noordhuys Tomatoes
Oudelandsedijk 2b
3255LN Oude-Tonge

Bekijk
op kaart

Adres

Noordhuys Tomatoes
Oudelandsedijk 2b
3255LN Oude-Tonge

Contact met de teler

Noordhuys Tomatoes

Noordhuys Tomatoes is een modern tuinbouwbedrijf van 14,4 hectare in het Zuid-Hollandse Oude-Tonge. Met een gezonde dosis ondernemingsgeest heeft Theo van Noord zijn bedrijf opgebouwd tot een van de modernste trostomatenkwekerijen van Nederland. Ze telen tros-cocktailtomaten en mini tros-cherrytomaten die een uitgesproken smaak hebben.

Geschiedenis

Als zoon van een vader met een tomatenkwekerij ben ik grootgebracht tussen de tomaten. Na de middelbare tuinbouwschool heb ik eerst gewerkt op het bedrijf van mijn vader. Daarna ben ik bedrijfsleider bij een cherrytomatenkweker geweest. In 2000 werd ik zelfstandig ondernemer van een bedrijf met drie hectare glastuinbouw.

Na twee goede jaren heb ik in 2004 een nabijgelegen stuk grond gekocht en een splinternieuw modern tuinbouwbedrijf gebouwd. In de winter van 2006 volgde een moderne kleinpaklijn, waar wij onze tomaten verpakken onder de naam Pack4Quality B.V. De capaciteit van onze verpakhal is inmiddels verdubbeld tot vier verpakkingslijnen. Ter verdere ontwikkeling van het bedrijf namen wij in 2007 twee gasgeneratoren voor het opwekken van elektriciteit in beheer en werd het bedrijf nogmaals uitgebreid met drie hectare. 

Ons bedrijf

In onze moderne, geheel gekoelde verpakkingshal kunnen maximaal 48 werknemers tegelijk werken. Daarnaast werken er inrapers en machinebedieners. In het hoogseizoen werken we met een dag en nachtploeg van in totaal negentig mensen. We verpakken ons product in elke door de klant gewenste verpakking, precies in de juiste hoeveelheden en voorzien van de gewenste etiketten, teksten en barcodes. Wanneer het teeltseizoen in december is afgelopen hebben we rond de 6,5 miljoen kilo tomaten geoogst en 16 miljoen verpakkingen gemaakt. 

De teelt van de Brioso begint begin januari en hier besteden we de grootste zorg aan. Omdat we in onze kassen niet met belichting werken loopt de oogstperiode van maart tot en met december. Onze tomatenplanten groeien in steenwolmatten die op teeltgoten liggen. Het overtollige water wordt hierin opgevangen. Meststoffen die de tomatenplanten niet nodig hebben, worden gerecirculeerd. Het teruggekomen water wordt ontsmet, gemengd met regenwater en de benodigde meststoffen, om daarna als verse voeding voor de tomatenplant te dienen.

Duurzaamheid

We richten ons op maximaal biologische gewasbescherming: het voorkomen en gericht bestrijden van ziekten en plagen. We ‘scouten’ onder meer met vangkaarten, om te achterhalen waar zich kwaadaardige beestjes zoals de witte vlieg, luizen en rupsen ophouden. In december word de teelt beëindigd en halen we de planten uit de kas en word het volledige bedrijf schoongemaakt en ontsmet. In 2010 hebben wij het Nature Counts-predicaat in ontvangst mogen nemen voor onze manier van ‘weerbaar telen’. 

Visie

We werken met een jong team waarin efficiëntie en kwaliteit hoog in het vaandel staan en een goede sfeer en teambuilding heel belangrijk zijn. We zijn ons bewust van de grote verantwoordelijkheid die wij als leverancier van voedsel hebben. Daarom worden de trostomaten verpakt in een hal die aan de hoogste eisen op hygiënegebied voldoet. Dit betekent dat we ons houden aan strakke procedures wat betreft kleding, werkwijze en hygiëne bij het verpakken van ons product. 

We zijn ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
9.jpg
10.jpg
8.jpg
7.jpg