stomen

MTS Vermeeren, Aardbei teler

Adresgegevens

MTS Vermeeren
De Lange Dreef 4
4891SC Rijsbergen

Bekijk
op kaart

Adres

MTS Vermeeren
De Lange Dreef 4
4891SC Rijsbergen

Contact met de teler

MTS Vermeeren

Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van aardbeien in de volle grond en we zijn met ons bedrijf gevestigd in Rijsbergen Noord-Brabant.

Geschiedenis tot heden

Ons bedrijf is van oorsprong een tuinbouwbedrijf. Toen mijn vader het overnam begon hij een rundveehouderij. In 1989 kwam ik, Johan, van school en hebben we het tuinbouwvak weer opgepakt. Toentertijd teelden we diverse groenten zoals andijvie, knolvenkel, bospeen, prei,spinazie en zelfs augurken.

Mijn broer kwam in 1990 bij de maatschap en vijf jaar later hebben we de keuze gemaakt om ons te specialiseren in de teelt van aardbeien. Mijn vader is vanwege zijn pensioen uit de maatschap gestapt en mijn vrouw en de vrouw van mijn broer zijn erbij gekomen. We krijgen hulp van 1 vaste medewerker en in het plukseizoen van circa 30 seizoensmedewerkers en een aantal scholieren.

Aardbeien uit de volle grond

Onze aardbeien worden allemaal in de volle grond geteeld. In maart worden de aardbeien gepland. Om de veertien dagen beplanten we een nieuw veld. Afhankelijk van het weer hebben we dan 9 a 10 weken na het planten de eerste oogst. De oogst duurt 3 tot 4 weken per veld. Na de pluk worden de aardbeien direct gesorteerd op grootte en verpakt in kistjes. Daarna worden ze gelijk opgeborgen in de koeling.

Kwalitatief in orde

Wij streven ernaar om kwalitatief goede aardbeien te telen en dit op een zo biologisch mogelijke manier. Voor een goede teelt is het van belang om het groeiproces nauwkeurig te volgen zodat ziekten en plagen op tijd gesignaleerd worden. Door de jaren heen krijg je daar als teler steeds meer ervaring in. Tevens krijgen we 1 keer in de 2 weken bezoek van een teeltbegeleider. Deze controleert de teelt en stuurt aan waar nodig. Door goede aardbeien in het schap te brengen, zorg je voor herhalingsaankopen bij de consument. Dat zorgt voor continu√Įteit binnen ons bedrijf.

Wij zijn GlobalGap gecertificeerd. Dit toont aan dat wij voldoen aan alle veiligheidseisen en het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Onze producten