stomen

MTS van de Rijdt, Appel teler

Adresgegevens

MTS van de Rijdt
Prof. Zuurlaan 1
8256PD Biddinghuizen

Bekijk
op kaart

Adres

MTS van de Rijdt
Prof. Zuurlaan 1
8256PD Biddinghuizen

Contact met de teler

MTS van de Rijdt

Het fruitbedrijf van de familie Van De Rijdt stond oorspronkelijk in Brabant. In de jaren '50 is Martien van de Rijdt een nieuw bedrijf begonnen in Kraggenburg (Noordoostpolder). Sinds 1970 is het fruitbedrijf gevestigd in Biddinghuizen, in de provincie Flevoland. Henk, de zoon van Martien, heeft het bedrijf in de jaren '80 overgenomen. Sinds 1998 runt Sander het bedrijf samen met zijn ouders Henk en Ria.

Ons bedrijf

Onze boomgaard heeft een oppervlakte van 30 hectare waarvan 17 hectare beplant is met appelbomen. De rest bevat perenbomen. Per jaar hebben we een opbrengst van zo’n 46 ton appels en peren. We werken met 1 vaste medewerker en bij drukte werken we met oproepkrachten. In het oogstseizoen werken we met veel seizoensarbeiders om al die appels en peren te plukken!

De teelt

Ons doel is om de lekkerste appels en peren te telen en we gaan daarom ook meer voor kwaliteit dan kwantiteit. We zijn altijd bezig met nieuwe en verbeterde rassen. We proberen in onze teeltwijze zo vooruitstrevend mogelijk te zijn en zijn altijd op zoek naar nieuwe en betere wegen. Er is vaak een groot weerrisico om een onbeschadigd product te kunnen leveren. Hiervoor hebben we 7,5 hectare Junami appels onder hagelnetten staan. Dit zorgt ervoor dat we hagelbuien makkelijk kunnen trotseren!

Onze appels

Onze hoofdrassen zijn de Elstar, Jonaprince en de Junami. De Junami is een appelras dat oorspronkelijk uit Zwitersland komt, maar in feite gewoon een Nederlandse appel is. Dit weten veel consumenten niet! De mooie ronde vorm en opvallende rode kleur zorgen ervoor dat je meteen je tanden in deze appel wilt zetten! Dan proef je dat de Junami een friszoete smaak en een knapperige bite heeft. De hoofdrassen van onze peren zijn de Conference en Sweet Sensation peer.

Gewasbescherming

We vinden een duurzame teelt erg belangrijk en we zorgen dat onze gewasbescherming zo milieubewust mogelijk is. Hier zijn we al sinds 1980 mee bezig. We hebben toen meegewerkt aan een onderzoek naar de toepasbaarheid van de geïntegreerde bestrijding in de praktijk en vanuit daar is dit steeds verder verbeterd. Het blijft altijd zoeken naar de perfecte balans tussen nuttige vijanden. 

3.jpg
2.jpg
1.jpg
4.jpg
5.jpg
9.jpg
6.jpg
10.jpg
11.jpg

Milieubewust

We zijn Global G.A.P. gecertificeerd. Dit betekent dat we een zo klein mogelijk vervuilende invloed op het milieu hebben en het gebruik van chemische middelen verminderen. We stellen ons verantwoordelijk op met betrekking tot de veiligheid van werknemers en het welzijn van de dieren. Voor het leveren van peren aan de Engelse supermarkten zijn we Tesco Nurture gecertificeerd. We koelen en sorteren onze producten zelf en doen dat op energetisch verantwoorde wijze. Deze werkzaamheden doen we ook voor een aantal biologische telers.

Tip

Om zo duurzaam mogelijk te eten kan je het best zoveel mogelijk Nederlandse groenten en fruit eten. Bewaar appels en peren in de koelkast om ze zo lang mogelijk goed te houden! 

Eet Hollandse groenten en fruit!