stomen

Mts. Haverkamp-Ros, Aardbei teler

Adresgegevens

Mts. Haverkamp-Ros
Zeggeweg 4
4731SH Oudenbosch

Bekijk
op kaart

Adres

Mts. Haverkamp-Ros
Zeggeweg 4
4731SH Oudenbosch

Contact met de teler

Mts. Haverkamp-Ros

Een frisse wind bij teler Haverkamp; de zussen Mariska en Priscilla Haverkamp nemen het stokje over van vader Peter. Na verschillende andere banen trekt de aardbeienteelt de zussen toch weer terug naar hun roots en ze hebben mooie plannen voor de toekomst!

Historie

Vader Peter Haverkamp draaide zijn bedrijf al meer dan twintig jaar op eigen kracht in het Brabantse Oudenbosch. Hij begon met vollegrondteelt en besloot daarna over te schakelen op glas. In 2005 verhuisde hij naar de huidige locatie.

De zussen Mariska en Priscilla zijn al vanaf kinds af aan te vinden op het bedrijf van hun ouders, maar sinds een paar jaar zitten ze officieel in de maatschap. Op 1 januari 2024 zijn ze officieel de enige eigenaren van het teeltbedrijf, waar ze in kassen op 2,1 hectare aardbeien telen. Ze werken tijdens het oogstseizoenen met flexibele krachten om het product op tijd bij de afnemers te krijgen.

De Teelt

Mariska vertelt; “Op dit moment telen we twee rassen, de Arabella en de Inspire. Die twee rassen vullen elkaar goed aan in de teelt, zodat we een goede spreiding van werk heb over praktisch het hele jaar. De Inspire oogst begint eind maart en loopt tot eind mei/ begin juni. In de zomer komen de plantjes weer op kracht en produceren nieuwe vruchten. De oogst hiervan start in oktober en loopt tot midden december. De Arabelle is een zomerplant en geeft product vanaf half april tot ver in de zomermaanden.

Visie

Priscilla en Mariska zetten zich in om zoveel mogelijk biologisch te telen. Net als onze collega-telers willen we natuurlijk ook een zo mooi mogelijk natuurlijk evenwicht op ons bedrijf. We zijn onder andere GlobalG.A.P. en PlanetProof gecertificeerd.

“Voor de toekomst hebben we mooie plannen”, verteld Priscilla. “We willen graag onze afzet uitbreiden met een ‘boerderijwinkel’. We wonen in een mooie streek waar veel gefietst wordt, hoe mooi zou het zijn als mensen bij ons verse aardbeien kunnen kopen en wellicht nog meer. “ De zussen hebben duidelijk veel plezier in hun werk en zijn klaar voor de toekomst!

Tip

Aardbeien zijn niet alleen lekker om zo te eten, maar stop ze ook eens wat vaker in je youghurt bij het ontbijt of gebruik het als versiersels bij taarten! Vers, lekker zoet en heel gezond!

Wij gebruiken hommels in de kas voor natuurlijke bestuiving van de aardbeienbloem.
haverkamp-aardbeien-zoom-in-op-aardbeienbloemen.jpg
priscilla-haverkamp-met-aardbeien-in-haar-hand_1.jpg
aardbei-telers-mariska-en-priscilla-haverkamp-met-aardbeien-s_3.jpg
haverkamp-aardbeien-zoom-in-op-aardbeienbloemen-arabella.jpg

Onze producten