stomen

Mts. de Ruiter, Peer teler

Adresgegevens

Mts. de Ruiter
Molendijk 14
3281LT Numansdorp

Bekijk
op kaart

Adres

Mts. de Ruiter
Molendijk 14
3281LT Numansdorp

Contact met de teler

Mts. de Ruiter

Ons bedrijf is een echt familiebedrijf. Daar zijn we trots op. De mensen die bij ons werken, behoren haast allemaal tot de familie. Ik ben al de derde De Ruiter die hier de scepter zwaait. We zijn gestart met een paar fruitbomen, maar inmiddels is de boomgaard een paar hectare groot, vol met appels, peren en pruimen.

De teelt

Door de verschillende fruitsoorten, is de oogstperiode vrij lang bij ons. Van juli tot en met oktober zijn we er druk mee bezig. Vervolgens gaat de snoeitijd van start. Deze flinke klus wordt nauwkeurig uitgevoerd, want we zijn een behoorlijk kritische familie! Gelukkig levert dit karwei uiteindelijk prachtige vruchten op.
We schenken met z’n allen veel zorg aandacht aan de bomen, om zo de beste appels, peren en pruimen te kunnen telen. Bij de pruimen gebruiken we bijvoorbeeld speciale zaadvoeding. Hierdoor worden de pruimen mooier en lekkerder.

Visie

De markt is altijd in ontwikkeling. Er zijn veel soorten rassen, met elk zijn voor- en nadelen. Elk jaar komt er weer iets nieuws bij. Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste innovaties. Deze volgen wij op de voet, zodat we kunnen beslissen of we er in meegaan.
Het bemestingsbedrijf waar we mee werken, stuurt daarbij ook regelmatig tips. Hierdoor weet ik precies wat mijn collega’s en ik het beste kunnen doen. Een deel van onze producten leveren we aan The Greenery. Een ander deel verkopen we zelf op een verkoopkraam. Streekproducten zijn erg in: mensen zien graag waar het product vandaan komt. Wij staan op deze manier dichter bij de consument. Dat vinden we ontzettend leuk!

Tips

Ten slotte wil ik nog een aantal goede tips geven, met betrekking tot smaak. De eerste heeft te maken met het bewaren van het fruit. Een fruitschaal staat misschien wel gezellig, maar de kwaliteit van het fruit gaat juist achteruit! De fruitla zit niet voor niets in de koelkast, dus gebruik die maar. Je zult het verschil duidelijk proeven!
De andere tips hebben te maken met het bereiden van eten: gebruik bij het maken van een appeltaart niet te verse appels. En als u stoofpeertjes wilt maken, wacht dan tot de peren een beetje rimpelig worden. Dat deden ze vroeger ook. Het resultaat is héérlijk!

mts-deruiter-peren.jpg