stomen

MeerfruitBV, Aardbei teler

Adresgegevens

MeerfruitBV
Rithsestraat 310
4838GD Breda

Bekijk
op kaart

Adres

MeerfruitBV
Rithsestraat 310
4838GD Breda

Contact met de teler

MeerfruitBV

Vol passie teelt Jan van Meer vollegronds aardbeien in de regio Breda. Maar MeerfruitBV is niet altijd een aardbeienbedrijf geweest. Hier lees je wat er aan vooraf is gegaan...

Geschiedenis

Van Meer is niet altijd een aardbeienbedrijf geweest. In 1968 is Jan van Meer (senior) begonnen met de bouw van een varkensstal. Samen met zijn vrouw zette hij een varkensbedrijf op, aangevuld met de teelt van vollegrondsgroenten. Dit bedrijf groeide uit tot een goedlopend varkensbedrijf. Jan junior kwam van school in 1996. Hij besloot op het ouderlijk bedrijf te gaan werken, maar problemen in de varkenssector dwongen de twee Jannen om meer groenten te zetten. Om extra inkomen te genereren werd een perceel aardbeien gezet. Het bleef niet bij dit perceel. Een voortvarende aanpak en mechanisatie resulteerde in een groeiende aardbeientak, en specialisatie werd een must.

Sinds 2003 is Van Meer, dat inmiddels overgenomen was door Jan, een bedrijf dat zich richt op de teelt van aardbeien. Het groeide uit tot één van de grotere leveranciers in de regio Breda; er wordt 40 hectare geplukt, en daarnaast nog eens 9 hectare wachtbed opgekweekt. Het totale oppervlak bedraagt 50 hectare.

Één van de grotere leveranciers in de regio Breda van vollegronds aarbeien

Mechanisatie en Innovatie

Om een bedrijf te laten draaien kan mechanisatie werk besparen. Bij Van Meer proberen we zo veel mogelijk te mechaniseren. Elke werknemer heeft kaartjes met daarop een individuele streepjescode en in elke volle bak laat een plukker zo'n kaartje achter. De bakken met aardbeien worden op de weegschaal gezet, en met een scanner wordt geregistreerd welke werknemer verantwoordelijk is voor de bak en het gewicht. Het programma kan zelfstandig een waarschuwingen geven als een werknemer veelvuldig naast het streefgewicht van een bak aardbeien zit.

Het rooien gebeurd met een basrijs rooimachine voor achter de tractor. De maaier voorop de tractor versnippert een deel van het overbodige blad, de rooier werpt met een schudblad de plant via een transportband in kuubskisten op een wagen. Met dit systeem kunnen per uur circa 10.000 planten gerooid worden.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.meerfruitbv.nl

aardbei_9.jpg
aardbei_6.jpg
aardbei_7.jpg
aardbei_3.jpg
aardbei_5.jpg
aardbei_4.jpg

Onze producten