stomen

Maatschap Vissers-Balemans, Bladgewassen en prei

Adresgegevens

Maatschap Vissers-Balemans
Overasebaan 19
4891RG Rijsbergen

Bekijk
op kaart

Adres

Maatschap Vissers-Balemans
Overasebaan 19
4891RG Rijsbergen

Contact met de teler

Maatschap Vissers-Balemans

Johan en Jolanda runnen samen vol passie hun bedrijf in het mooie Rijsbergen. Johan is hier geboren en getogen. Zijn ouderlijk huis is zelfs vanaf het bedrijf te zien! In 1990 werd maatschap Vissers-Balemans opgericht. Ze zijn begonnen met 3 hectare, inmiddels is dit uitgegroeid naar 10 hectare. Het hele jaar staan de velden vol met bladgroenten of prei.

De teelt

In de zomer worden er vele bladgewassen verbouwd, die vanaf maart geplant worden en tot augustus geoogst worden. Chinese kool wordt rond maart geplant en in mei weer geoogst. Spinazie wordt gezaaid in november, en geoogst in april. De prei wordt vanaf juni geplant en de oogst vindt plaats tussen januari en maart. De prei wordt vooral geplant ter aanvulling in de winter.

Duurzaamheid

In oktober zijn de velden even leeg en dan maken we gebruik van groenbemesters, zoals Japanse haver. Bij groenbemesting worden planten geteeld om ze vervolgens onder te ploegen. Dit helpt om de bodem zo gezond mogelijk te houden. Daarbij hebben we verschillende keurmerken; Planet Proof en Global Gap.

Visie

We hebben een dochter en een zoon. Zij hebben vroeger vaak meegeholpen op het bedrijf. Tegenwoordig zijn ze niet meer werkzaam op het bedrijf, maar doen wel iets met tuinbouw! Onze dochter zit in de blauwe bessen verkoop en onze zoon ontwerpt machines. Jolanda en ik runnen het bedrijf vol passie en plezier, en gaan graag nog zo lang mogelijk door!

We runnen het bedrijf vol passie en plezier!

Tip van de teler

Van prei kun je een lekkere preitaart maken!

thumbnail_photo-2023-01-06-19-02-15.jpg
thumbnail_photo-2023-01-06-19-02-16.jpg
dsc_1676.jpg
dsc_1677.jpg
dsc_1683.jpg
dsc_1658.jpg
dsc_1659.jpg
dsc_1665.jpg