stomen

Maatschap M.J Bottenberg, Witlofteler

Adresgegevens

Maatschap M.J Bottenberg

Bekijk
op kaart

Adres

Maatschap M.J Bottenberg


Maatschap M.J Bottenberg

Matthe en zijn vrouw telen met veel plezier witlof, Lollo Rosso en Lollo Bionda. Zelf met zoveel plezier dat ze eigenlijk niets anders doen dan telen. Wanneer ze een keer vrije tijd hebben staan ze namelijk ook gewoon tussen de gewassen, alleen dan in hun eigen 'hobby kas'!

Ons bedrijf

Mijn vrouw en ik telen samen jaarond verschillende soorten groente. We telen witlof maar ook Lollo Rosso en Lollo Bionda. Nou zijn drie verschillende gewassen en meer dan 10 hecatre grond is natuurlijk veel te veel werk voor twee personen, dus daarom hebben we ook twee medewerkers in dienst. 

 

Onze teelt

Onze witlof telen we niet op eigen grond, maar op contract bij andere telers. We hebben dus wel 10 hectare grond, maar we gebruiken veel meer dan dat!

Onze Lollo Rosso en Lollo Bionda worden niet in kassen maar gewoon nog lekker buiten geteeld. Deze sla soorten worden met machines geplant en rond mei geoost. De buitenteelt brengt natuurlijk wel meer risico met zich mee, daarom zorgen we er voor dat het land goed wordt gedraneerd waardoor we geen last hebben van water. 

Oh ja, en die kas op de foto dat is onze hobby kas! Daar telen we onze eigen Lollo Rosso. Je bent gek van telen of je bent het niet... 

Visie

Wat voor ons heel belangrijk is is dat de grond optimaal behouden wordt. Zuinig zijn op de grond en de bodemstructuur is van belang voor een goed kwaliteitsproduct. Onze kracht is dat wij een optimale watervoorziening hebben en dat de grond waarop we telen heel goed werkt met dit gewas. De grond is voor 20% aansleepbaar en voor 20% van organische stof, wat erg uniek is!

Zuinig zijn op de grond zorgt voor een kwaliteitsproduct

Tip

Witlof eet je het hele jaar door! Mensen zien deze groente vaak als een wintergroente, maar dat is echt een misvatting. Witlof is vaak de perfecte toevoeging, of zelf hét basisingrediënt, voor heerlijke zomerse gerechten. 

 

 

lollorosso6.jpg
fotoalbum_bottenberg3.jpg
fotoalbum_bottenberg-1.jpg
fotoalbum_bottenberg2.jpg
fotoalbum_bottenberg4.jpg
lollorosso2.jpg
lollorosso.jpg
lollorosso3.jpg
lollorosso4.jpg
lollorosso1.jpg