stomen

Maatschap Holwerda & Zn., Broccoli

Adresgegevens

Maatschap Holwerda & Zn.
Dyksterwei 2
9134 DA Lioessens

Bekijk
op kaart

Adres

Maatschap Holwerda & Zn.
Dyksterwei 2
9134 DA Lioessens

Maatschap Holwerda & Zn.

Maatschap Holwerda wordt gerund door de broers Jan-Jippe en Tjerk in Friesland, waar naast de teelt van 100 hectare broccoli, ook de verwerking ervan plaatsvindt. Pa Holwerda is het bedrijf begonnen en heeft zich gespecialiseerd in de groenteteelt van broccoli.

De teelt

Het gewas doet het goed bij matige omstandigheden. Daarom zit het bedrijf bij de waddenkust, helemaal bovenin Friesland. Het wordt er nooit te heet of te koud. “Dat is ook één van de redenen dat we hier kwalitatief gezien hele goede broccoli kunnen telen”. Alle broccoli wordt geteeld op vers land waar nog niet eerder groenten zijn verbouwd voordat wij hier waren.

De teelt begint in maart en het oogsten eind juni. In maart wordt er iedere week broccoli geplant. De oogst loopt door tot begin november. Het kost een broccoli plant tussen de 8 en 12 weken om een volwaardige broccoli te worden, afhankelijk van wanneer ze zijn geplant. 

Duurzaamheid

Wij voldoen aan de duurzaamheidseisen en hebben de certificaten van Planetproof, Global GAP en GRASP. Het meest duurzame is dat we in een gematigd klimaat zitten, waardoor we maar weinig bestrijding nodig hebben. Door onze locatie hebben we weinig plagen. 

Tip van de teler

Broccoli is lekker in de roerbak of met een sausje. Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn. Broccoli is relatief goedkoop, dus als je het lekker vindt, neem het lekker mee in de maaltijd. Bewaar de broccoli in de koelkast. Eigenlijk is het allerbeste om de broccoli in te vriezen, en te laten ontdooien voor gebruik.

Eigenlijk is het allerbeste om de broccoli in te vriezen, en te laten ontdooien voor gebruik.