stomen

M. Schellekens, Komkommer teler

Adresgegevens

M. Schellekens
Rijksweg 19
5125NB Hulten

Bekijk
op kaart

Adres

M. Schellekens
Rijksweg 19
5125NB Hulten

Contact met de teler

M. Schellekens

Kwekerij M. Schellekens staat sinds 1992 onder leiding van Marien Schellekens, inmiddels de derde generatie die in dit familiebedrijf werkzaam is. Het bedrijf werd in 1950 opgericht door opa Schellekens, waarna zijn zoon - de vader van Marien – in 1966 het roer in handen kreeg. Wij telen hier in het Brabantse Hulten komkommers en sla. In het bedrijf werken drie vaste medewerkers en twee parttimers.

Teelt

Onze teeltlocatie beslaat 15.000 vierkante meter onder glas. We zijn een typisch heteluchtbedrijf, dat gas stookt om de kassen te verwarmen. Vanwege de energiebesparende waarde maken we gebruik van energieschermen. Deze schermen worden automatisch open en dicht gestuurd met behulp van een klimaatcomputer. Dankzij de klimaatcomputer creëren we een zo optimaal mogelijk kasklimaat, waardoor onze producten zo optimaal mogelijk van kwaliteit en smaak zijn. Van 1 oktober tot 1 maart is het sla wat de klok slaat. Van begin maart tot begin oktober zitten we volop in de komkommers. Onze jaarproductie bedraagt gemiddeld 1,8 miljoen stuks komkommers en 300.000 kroppen sla.

Wat betreft gewasbescherming werken we zoveel met biologische gewasbeschermingsmiddelen om ziekten, schimmels en andere plagen onder controle te houden.

Visie

Energiebesparing is een belangrijk aspect in onze bedrijfsvoering. Ik durf gerust te stellen dat we een modern bedrijf zijn dat haar maatschappelijke verantwoordelijkheid kent en ook GlobalG.A.P. gecertificeerd is. We willen in de toekomst zeker uitbreiden. Niet met meer gewassen, maar wel qua oppervlakte.

Tip

Sla kun je het beste in de koelkast bewaren met de verpakking er nog omheen. Hierdoor droogt de komkommer minder snel uit!

Verse, ongeschilde komkommer kan je het beste op een koele plek (<14 graden) bewaren, ongeveer een week lang. Hoe langer je hem bewaart, des te minder knapperig de komkommer is . Als de komkommer al bereid is, of geschild en gesneden, kan je hem maar een dag in de koelkast bewaren. Op een warme zomerdag smaakt een koude komkommersoep, die gemakkelijk te bereiden is, heerlijk verfrissend. Met garnalen of op smaak gebracht met dille en kruidenkaas.

dsc_2449.jpg
dsc_2455.jpg
dsc_2458.jpg
dsc_2448.jpg