stomen

Luysterburg Agrifruit, Aardbeienteler

Adresgegevens

Luysterburg Agrifruit
Herelsestraat 173
4726SR Heerle

Bekijk
op kaart

Adres

Luysterburg Agrifruit
Herelsestraat 173
4726SR Heerle

Contact met de teler

Luysterburg Agrifruit

Luysterburg Agrifruit is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door vader Rene, moeder Henny en zoon Rob en is gelegen in het Brabantse Heerle. Het bedrijf bestaat uit verschillende takken: akkerbouw, aardbeien in de vollegrond en een boerderijwinkel. Zoon Rob is in 2011 met een nieuwe tak gestart : asperges. Lees hier meer:

Geschiedenis

In 1986 is het akkerbouw/veebedrijf van Rene z’n vader overgenomen. Het vee is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor aardbeien. Het aardbeienareaal is uitgegroeid tot ongeveer 30 ha. Om alles zo goed mogelijk te doen, heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoording. Rene zorgt voor de akkerbouw en de teeltzaken in de aardbei, Henny doet personeel, administratie en runt tevens de boerderijwinkel. Rob helpt bij de teeltzaken in zowel akkerbouw als de aardbeienteelt.

Teelt

Wij telen de aardbeien puur in de vollegrond. Voordeel is de mogelijkheid tot mechanisatie en omdat klanten de smaak van aardbeien van de ‘koude grond’ waarderen. Momenteel telen wij de rassen Sonata en Elsanta, maar we zijn zeer geïnteresseerd in nieuwe rassen. Gelukkig werkt onze verkooporganisatie The Greenery nauw samen met plantenveredelaars. Behalve de smaak en houdbaarheid van het aardbeiras is het economisch rendement belangrijk.

Visie

Onze visie is: met plezier je vak uitoefenen en doen waar je goed in bent. Samenwerken met anderen om de teelt naar een hoger niveau te krijgen: gezonder, beter, maar natuurlijk ook het financieel rendement. Een goede groep oogstmedewerkers is dan ook het belangrijkste van de hele teelt. Het grootste deel van de medewerkers komt jaarlijks terug. Zij kennen de werkzaamheden en hebben onderling een vertrouwensband. Om de band te stimuleren geven wij elk jaar een barbecue en worden er serieuze voetbalwedstrijden georganiseerd. Voor ons zijn dit prettige hoogtepunten in de drukke oogstperiode!

Met plezier je vak uitoefenen
vdh1036.jpg
vdh1048.jpg
vdh1073.jpg
vdh1084.jpg
vdh1109.jpg
vdh1135.jpg
vdh1147.jpg
vdh1151.jpg
vdh1155.jpg
vdh1156.jpg
vdh1164.jpg
vdh1166.jpg
vdh1177.jpg