stomen

Luysterburg Agrifruit, Asperge- en aardbeienteler

Adresgegevens

Luysterburg Agrifruit
Herelsestraat 173
4726SR Heerle

Bekijk
op kaart

Adres

Luysterburg Agrifruit
Herelsestraat 173
4726SR Heerle

Contact met de teler

Luysterburg Agrifruit

Luysterburg Agrifruit is een echt familiebedrijf. Het wordt gerund door vader Rene, moeder Henny, zoon Rob en dochter Ellen en is gelegen in het Brabantse Heerle. Het bedrijf bestaat uit verschillende takken: akkerbouw, aardbeien in de vollegrond en een boerderijwinkel. Zoon Rob is in 2011 met een nieuwe tak gestart: asperges. Lees hier hoe ze het doen!

Geschiedenis

In 1986 heeft mijn vader Rene het akkerbouw-/veebedrijf  zíjn vader overgenomen. Het vee is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor aardbeien en asperges. Om alles zo goed mogelijk te doen, heeft iedereen zijn eigen taken en verantwoording. Mijn vader zorgt voor de akkerbouw en de teeltzaken van de aardbeien, en mijn moeder Henny doet personeel, administratie en runt ook de boerderijwinkel. Zelf help ik, samen met mijn zus Ellen, bij de teeltzaken voor zowel de akkerbouw als de aspergeteelt.

Teelt

We telen de aardbeien puur in de vollegrond, hierdoor groeien ze beter én zijn ze lekkerder. Momenteel telen wij de rassen Sonata en Elsanta, maar we zijn zeer geïnteresseerd in nieuwe rassen. Sinds 2011 telen we ook asperges. We telen momenteel de rassen Cumulus en Grolim. Cumulus is al zes jaar lang de lekkerste asperge van Nederland. Deze verkopen we ook in onze boerderijwinkel! Naast de smaak en houdbaarheid van onze teelt vinden we het economisch rendement ook belangrijk.

Visie

Onze visie is: met plezier je vak uitoefenen en doen waar je goed in bent. Samenwerken met anderen om de teelt naar een hoger niveau te krijgen: gezonder, beter, maar natuurlijk ook het financieel rendement. Een goede groep oogstmedewerkers is dan ook het belangrijkste van de hele teelt. Het grootste deel van de medewerkers komt jaarlijks terug. Zij kennen de werkzaamheden en hebben onderling een vertrouwensband. Om de band te stimuleren geven wij elk jaar een barbecue en worden er serieuze voetbalwedstrijden georganiseerd. Voor ons zijn dit prettige hoogtepunten in de drukke oogstperiode!

Met plezier je vak uitoefenen
fotoalbum_3.jpg
fotoalbum_4.jpg
fotoalbum_5.jpg
fotoalbum_7.jpg
fotoalbum_6.jpg
fotoalbum_9.jpg
fotoalbum_8.jpg
fotoalbum_2.jpg
vdh1151.jpg
vdh1155.jpg
vdh1156.jpg
vdh1129.jpg
vdh1164.jpg
vdh1135.jpg
vdh1147.jpg
vdh1149.jpg
vdh1109.jpg
vdh1084.jpg
vdh1073.jpg
vdh1036.jpg