stomen

Kwekerij Westpoel, Trostomaat teler

Adresgegevens

Kwekerij Westpoel
Sprongenloet 7B
2675 KB Honselersdijk

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij Westpoel
Sprongenloet 7B
2675 KB Honselersdijk

Contact met de teler

Kwekerij Westpoel

In het Westland telen broers Eric en Leon Slaman trostomaten en de Red egg mini tomaat. Eric: “De smaak van deze tomaat is een echt pure tomatensmaak zoals je die van vroeger kent. Zoet (brix 10), intens, kruidig en door sommige mensen ook wel ‘spannend’ genoemd.” “En, wat ik zelf bijzonder vind is dat deze zelfs een heerlijke nasmaak heeft”, vertelt Leon enthousiast. Kortom: echt een tomaat voor fijnproevers!

Ons bedrijf

Het familiebedrijf van de broers gaat 2 generaties, zeker 60 jaar, terug. Het bedrijf startte in Monster en sinds 2011 hebben zij ook de locatie in Honselersdijk erbij. In totaal beslaat het bedrijf zo’n 5,6 hectare.

Duurzame teelt

In het Westlandse Monster telen zij sinds 1993 samen trostomaten en in Honselersdijk sinds 10 jaar de tomaat Red egg mini.  De broers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zij beschikken over de Planet Proof-, GLOBALG.A.P. en GRASP-certificaten. En maken waar mogelijk gebruik van aardwarmte via Aardwarmteproject Trias Westland.

“De Red egg mini vind ik eigenlijk het allerlekkerste om gewoon zo, als snack te eten”, deelt Eric. “Ook in gezonde salades valt hij op door de dieprode kleur, druppelvorm en intense smaak”, vindt Leon.
westpoel-header_dsc7865.jpg
red-egg-mini_2.jpg
red-egg-mini_1.jpg
westpoel_1.jpg