stomen

Kwekerij `t Woudt BV, Tros-cherrytomaat teler

Adresgegevens

Kwekerij `t Woudt BV
Molenlaan 2
2636AR Schipluiden

Bekijk
op kaart

Adres

Kwekerij `t Woudt BV
Molenlaan 2
2636AR Schipluiden

Contact met de teler

Kwekerij `t Woudt BV

Aan de rand van het Westland vind je Kwekerij 't Woudt BV. Afkomstig uit een Westlandse tuindersfamilie, telen Paul van Koppen en Ed van der knaap al bijna tien jaar tros-cherrytomaten. Met twee vestigingen in Schipluiden en 's-Gravenzande hebben ze in totaal 63.000 vierkante meter aan kassen!

De teelt

We hebben net de nieuwe tomaat Chica op de markt gebracht. Deze tros-cherrytomaat van het ras Juanita kent als het gaat om kwaliteit en presentatie geen gelijke. Ook telen we voor de Engelse markt het ras Piccolo. We telen al sinds 1999 tros cherrytomaten op 3.6 hectare en sinds 2008 doen we dat op maarliefst 6.5 hectare glasoppervlak. Daarvan is 2.8 hectare belichte teelt, zodat we The Greenery jaarrond tros-cherrytomaten kunnen leveren. We oogsten zes dagen per week. De verwerking gebeurt op dezelfde dag, zodat onze producten altijd vers de deur uit gaan. Ons team bestaat uit een vaste kern van zes fulltime medewerkers. In het hoogseizoen komen er zo’n dertig seizoenmedewerkers bij. Er is bij ons altijd plaats voor scholieren en studenten uit de buurt. 

Visie

In de moderne kassen groeien onze tros-cherrytomaten onder optimale omstandigheden, met maximale aandacht voor voedselveiligheid en milieu. We telen maximaal biologisch en maken daarbij gebruik van Ocap CO2 en warmtekrachtkoppeling. We verpakken onze producten volgens de hoogste voedselveiligheidsnorm in elke gewenste verpakking. Verder besparen we op energiekosten door toepassing van energieschermen. We zorgen er ook voor dat we het drainwater volledig opvangen en lozen dus niets op het oppervlakte water. Sinds juli 2009 zijn we Leaf Member en in het voorjaar van 2011 hebben we voor onze moderne verpakkingsruimte het BRC certificaat behaald. Andere erkenningen die we hebben gekregen zijn de GlobalG.A.P. en de UK standard.

Tip

We telen kortom op een verantwoorde manier het gehele jaar een zeer smaakvol product, met brix-waarden van boven de acht, wat voor tomaten extreem hoog is. Dat betekent dat onze tomaten erg zoet en lang houdbaar zijn!

Hoe hoger de brix-waarde, hoe zoeter de tomaten!
twoudt6.jpg
twoud12t.jpg
twoudt4.jpg
twoud123t.jpg
twoudt5.jpg
twoud1t.jpg
twoudt.jpg
twoudt2.jpg
twoudt3.jpg