stomen

JAMA, Aardbeien

Adresgegevens

JAMA
Rijsbergsebaan 7
4836 MC Breda

Bekijk
op kaart

Adres

JAMA
Rijsbergsebaan 7
4836 MC Breda

JAMA

Op het schilderachtige landschap van het Brabantse Galder bloeit al drie generaties lang het teeltbedrijf van de familie Jansen. Dit familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis. De fakkel wordt nu langzaam doorgegeven van de ouders naar zoon Frank, die al van jongs af aan wist dat hij de leiding zou overnemen. "Ik heb nooit ergens anders gewerkt. Dat zou misschien weleens goed zijn geweest," grapt Frank.

De teelt

Wij telen de aardbeienrassen Falco, Sonsation, Lima, Sonata en Allegro, vroeger deden we dat van mei tot oktober. “Tegenwoordig is dit teeltseizoen korter, namelijk van mei tot augustus.” “Om ook de rest van het jaar financieel rendabel te maken, zijn we vier jaar geleden gestart met de teelt van sierkolen”, zegt teler Frank. “Tot nu toe werkt de combinatie van die twee teelten goed voor ons. De teelt van sierkool sluit precies aan op de teelt van de aardbeien.

Het bedrijf

Dit familiebedrijf is al drie generaties in het bezit van familie Jansen uit het Brabantse Galder. Naast Frank, vader en moeder Jansen en broer Nick, werken er circa 60 seizoenswerkers bij het bedrijf. Frank vindt het mooi om een bijdrage te leveren aan het bedrijf dat al drie generaties familiebezit is. "Als er een toffe groep mensen werkt in een gezellige sfeer, ze lol hebben en lekker aan het werk zijn, en er een goede hoeveelheid product staat… dan geniet ik volop.”

Onze producten