stomen

J. van den Berg & Zn. VOF, Bladgroenten teler

Adresgegevens

J. van den Berg & Zn. VOF
Verbindingsweg 22
2988CE Ridderkerk

Bekijk
op kaart

Adres

J. van den Berg & Zn. VOF
Verbindingsweg 22
2988CE Ridderkerk

Contact met de teler

J. van den Berg & Zn. VOF

"In 1981 is vader van den Berg begonnen op de locatie Verbindingsweg in Ridderkerk met het telen van groente in de volle grond en ook onder glas. Het bedrijf in zijn huidige vorm is opgericht in 2004. In dat jaar ben ik, Albert-Jan van den Berg, in het bedrijf van mijn vader gestapt."

Uitbreiding

Medio 2011 hebben we er een tuinderij bijgekocht aan de Pruimendijk, ook te Ridderkerk. Tegenwoordig zijn we gespecialiseerd in de bladgewassen onder glas. Zo telen we de bekende raapstelen, veldsla en de Lolla Bionda; dit is krulsla. Deze teelten hebben met elkaar gemeen dat ze allen in de grond plaatsvinden in de kas.

Teelt

Samen met mijn zoon en drie andere vaste werknemers hebben we vier hectare grond om te bewerken. Hier worden de producten raapstelen, veldsla, kropsla, lollo bionda, lollo rossa, andijvie en choi-sam geteeld.We beginnen met het machinaal inzaaien van de bladgewassen en als de sla volgroeid is, dan wordt deze ook weer machinaal geoogst. We zijn erg blij dat dit op zo’n handige manier kan, want anders zou de hele teelt een stuk arbeidsintensiever zijn. Omdat wij bij de tijd blijven, kunnen we mee met de huidige markt. Na het oogsten wordt de sla gewassen en gekoeld. Dan zit ons werk erop, want het snijden en verpakken laten we over aan een specialist. Zo ligt er voor de consument een mooie krop sla klaar in de winkel.

Visie

Wij vinden het belangrijk om flexibel te kunnen zijn. Hierdoor kunnen we inspelen op de vraag van de markt. Onze afnemers weten dat ze ons kunnen vertrouwen als het gaat om de normen die gelden voor de residu, de beschikbaarheid van het product en bovenal de kwaliteit van onze bladgewassen.

Het grootste gedeelte van onze oogst gaat naar Duitsland, daarom zijn wij QS-gecertificeerd. QS is een Duitse voedselveiligheidsnorm, die door sommige klanten wordt geëist. Naast deze certificatie, zijn wij ook Global Gap gecertificeerd. Deze certificatie staat voor veilig en verantwoord voedsel dat overal onder dezelfde vergelijkbare omstandigheden geproduceerd en gecertificeerd wordt.

Flexibiliteit is belangrijk voor de afnemers

Tip

Je hoort vaak mannen zeggen dat sla voor konijnen is, maar daar moeten ze nu maar eens mee ophouden! Een lekkere dressing erbij of wat groente en je hebt een gezonde en lekkere aanvulling bij de rest van je maaltijd.

Sla is geen konijnenvoer!
van-den-berg_vdh1258-profielfoto_900x600.jpg
vdh1211.jpg
vdh1222.jpg
vdh1225.jpg
vdh1227.jpg
vdh1233.jpg
vdh1241.jpg
vdh1257.jpg
vdh1264.jpg
vdh1267.jpg
vdh1294.jpg