stomen

J.C. Verheul, Komkommer teler

Adresgegevens

J.C. Verheul
Gageldijk 117
3602AK Maarssen

Bekijk
op kaart

Adres

J.C. Verheul
Gageldijk 117
3602AK Maarssen

Contact met de teler

J.C. Verheul

Komkommerkwekerij J.C. Verheul in het Utrechtse Maarssen is in 1992 overgegaan van vader op zoon. Sindsdien run ik, Jeroen Verheul, het bedrijf. De laatste verbouwing aan het bedrijf heeft plaatsgevonden in 2007 en inmiddels beslaat het bedrijf zo’n 3,8 hectare. Ik heb vier vaste medewerkers in dienst en tijdens drukke periode krijg ik de hulp van seizoenswerkers. Dit zijn er meestal ongeveer 10.

Mijn passie voor mijn werk haal ik uit het bezig zijn met de natuur en samen met andere mensen werken om een mooi product te creëren. Samenwerken doe ik niet alleen op het bedrijf maar ook via telervereniging Coforta. Het doel van deze vereniging is belangenbehartiging voor de aangesloten telers om zo een optimaal mogelijke prijs te verkrijgen voor onze producten. Totaal zijn er zo’n 900 groente-, fruit- en paddenstoelentelers aangesloten bij Coforta.

Teelt

Bij ons worden er twee soorten komkommers geteeld, namelijk Venice en Laureen. De komkommerplanten staan in kassen waar onder gecontroleerde omstandigheden komkommers worden geteeld. Elk jaar hebben we drie teelten. De eerste teelt begint half december, de tweede teelt 1 mei en de derde en laatste teelt begint op 20 juli.

De oogst van de komkommers loopt bijna het hele jaar van 1 februari tot 1 november. Met drie teelten kun je het gedurende het hele jaar kwalitatief goede komkommers produceren. We streven naar een jaarlijkse productie van 180 komkommers per vierkante meter.

Duurzaamheid

Bij het kweken van onze komkommers proberen we rekening te houden met het milieu. Dit doen we voornamelijk door zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische bestrijding en waar mogelijk samen te werken met gecertificeerde bedrijven. Zelf hebben we het GlobalGap certificaat. Dat wil zeggen dat we voldoen aan de eisen die wereldwijd worden gesteld aan agrarische producten op het gebied van voedselveiligheid en milieu.

Tip

De komkommer is een gezond product. Je kunt de komkommer het beste bewaren bij een temperatuur van 13°. Indien je ze graag vers van het land wil proberen, dan ben je van harte welkom op het bedrijf.