stomen

Huug Kooijman, Andijvie teler

Adresgegevens

Huug Kooijman
Hoogzandweg 8
2988 DA Ridderkerk

Bekijk
op kaart

Adres

Huug Kooijman
Hoogzandweg 8
2988 DA Ridderkerk

Huug Kooijman

Huug Kooijman teelt momenteel andijvie en krulandijvie in zijn kassen maar heeft een rijke geschiedenis van 30 verschillende soorten teelten achter de rug. Van aardbeien en bonen tot de uiteindelijke slasoorten.

Het bedrijf

Op 10 mei 1946 is het bedrijf ontstaan. De polder was op dit moment weer drooggemalen en kon weer bebouwd worden. De vader van Huug is toen tuinder geworden. Huugs bedrijf beschikt over 3 hectare glasbouw en 3 hectare open grond.

De teelt en visie

Andijvie groeit erg snel en word het hele jaar door geteeld. We zorgen voor een zo goed mogelijke zorg voor de plantjes. Tussen het planten en oogsten door wordt de groente beregend, bespoten, bemest en indien nodig word er aan onkruidbestrijding gedaan.

Wat ons bedrijf bijzonder maakt is dat we vrijwel altijd kunnen leveren. Ook al worden we op het laatste moment gebeld, we kunnen altijd andijvie leveren en dat maakt ons erg flexibel en gewaardeerd. Ik geniet van wat ik doe en zie mijn werk niet als mijn werk maar als mijn levenswijze.

Tip

Andijvie is op z'n verst het lekkerst, probeer het dus gelijk te bereiden wanneer je het koopt en anders dichtverpakt in de koelkast te bewaren. Zelf eet ik andijvie op alle mogelijke manieren: rauw, gekookt, of gestampt.

Probeer gelijk te bereiden!
10.jpg
8.jpg
9.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
5.jpg
3.jpg
1.jpg
2.jpg