stomen

Huijbers v.o.f., Asperge- en aardbeiteler

Adresgegevens

Huijbers v.o.f.
Bekelaar 20
5731PG Mierlo

Bekijk
op kaart

Adres

Huijbers v.o.f.
Bekelaar 20
5731PG Mierlo

Contact met de teler

Huijbers v.o.f.

Opgericht door vader Huijbers kent Huijbers VOF zijn oorsprong in het Brabantse Mierlo. Van oudsher was het een gemengd bedrijf met varkens, tuinbouw en akkerbouw. Al op zijn vijftiende moest Jos Huijbers de zaken noodgedwongen van zijn vader overnemen.

Het bedrijf

Vrij snel besloot hij zich volledig op de tuinbouw te concentreren en zijn er veel verschillende producten de revue gepasseerd waaronder spruiten, bospeen en prei. Uiteindelijk bleek zijn passie te liggen bij asperges. Nu runnen wij, Jos Huijbers en Lidy van de Ven, samen Aspergehof Huijbers dat inmiddels een areaal beslaat van vijftien hectare. Naast asperges telen we hier ook aardbeien en sinds een paar jaar ook kersen. Inmiddels hebben wij ook hiervan zo’n 4000 bomen staan.

Product

De ‘Koningin van de groente’ komt in diverse soorten, de twee bekendste zijn de witte en groene asperge. Beide komen van dezelfde plant, alleen witte asperges groeien volledig ondergronds en worden ook ondergronds gestoken. Zowel de groene als witte komen in diverse rassen die verschillen in onder andere dikte, kleur en smaak. De asperge is een enorm voedzame groentesoort. Ze bevatten een groot aantal zeer waardevolle vitaminen en mineralen en daarnaast zijn ze erg goed voor de lijn omdat ze zeer weinig calorieën bevatten.

Teelt

De aspergeplant is een meerjarige plant waar maximaal 10 jaar van geoogst kan worden. Aspergeplanten worden zo’n 20 cm onder de grond geplant. Witte asperges worden ondergronds gestoken en daarom groeien ze onder zogenaamde aspergebedden. De aarde boven de planten wordt hierbij zo’n halve meter in heuvelvorm verhoogd. De aspergebedden worden afgedekt met plastic. Hiermee wordt de grond wat extra verwarmd en kan de groei worden gestimuleerd. Een ander bijkomend voordeel is dat de kopjes die boven de grond uitgroeien mooi wit blijven omdat ze niet in aanraking komen met licht.

De stengel van de aspergeplant is de asperge zoals wij hem eten en het aspergeseizoen duurt in Nederland zo’n twee maanden. De groei van de asperges start begin april en we steken ze doorgaans tot 24 juni. Daarna hebben de planten tijd nodig om te herstellen zodat ze het jaar daarop weer een goede oogst brengen. Nadat ze zijn gestoken worden de asperges gelegd in waterbakken om terug te koelen zodat ze hun mooie witte kleur niet verliezen. Tot slot worden de asperges door een sorteermachine gesneden, gewassen en gesorteerd op onder andere kleur, dikte, lengte en rechtheid.

Winkel

Voor verse asperges bent u bij ons aan het goede adres! Wij zijn dit jaar gestart in een volledig nieuwe winkel. Hier kunt u zoals gewend heerlijke dagverse asperges kopen. Naast de asperges zijn er ook allerlei kwaliteitsproducten verkrijgbaar om een complete aspergemaaltijd klaar te maken en er staan altijd medewerkers klaar om u te helpen of van advies te voorzien. Ook kunnen wij de asperges voor u –desgewenst- schillen en/of vacuüm verpakken. Nieuw dit jaar is onze Gasterij met groot zonneterras (op verdieping). Hier kunt u genieten van een heerlijk bord huisgemaakte aspergesoep, diverse lunchgerechten, verse sappen en koffie met gebak. Verder hebben we, gelegen tussen de boomgaard, een picknickweide. Hiervoor verhuren wij gevulde picknickmanden, welke u gezellig aan onze boomstamtafels kunt nuttigen.

Onze winkel is geopend van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur.  Onze Gasterij (op verdieping) is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie over ons bedrijf, de producten of voor andere vragen/opmerkingen kunt u terecht op www.aspergehofhuijbers.nl. Neem daarnaast ook eens een kijkje op onze Facebook pagina, hier houden we u op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

_mg_4163.jpg
_mg_4172.jpg
522051_514378641933051_950155598_n.jpg
teler21.jpg
zf2s2134.jpg
zf2s4500.jpg
zf2s4503.jpg
zf2s4504.jpg
zf2s4836.jpg
zf2s4940.jpg
zf2s5052.jpg
zf2s5067.jpg
zf2s5190.jpg
zf2s5199.jpg
zf2s5200.jpg
zf2s5203.jpg
zf2s5205.jpg
zf2s5206.jpg
zf2s5212.jpg
zf2s5220.jpg
zf2s5232.jpg
teler2.jpg
header-huijbers.png