stomen

G.J.A. Middelweerd, Appel en peer teler

Adresgegevens

G.J.A. Middelweerd
Zuwedijk 6
3998NA Schalkwijk

Bekijk
op kaart

Adres

G.J.A. Middelweerd
Zuwedijk 6
3998NA Schalkwijk

Contact met de teler

G.J.A. Middelweerd

Gijsbert is met zijn eenmanszaak gevestigd in Schalkwijk. 'Ik teel er appels en peren. Mijn vader startte het bedrijf met zes hectare en inmiddels is ons bedrijf gegroeid naar een oppervlakte van zestien hectare . Alle werkzaamheden doe ik samen met mijn vader. Ook mijn moeder is vaak in de boomgaard te vinden om haar steentje bij te dragen.'

Het bedrijf

Ik krijg regelmatig complimenten over de smaak van mijn appels en peren. Ik pluk ze niet te vroeg, zodat het fruit goed op smaak kan komen. Voor mij is de waardering voor m’n producten het bewijs dat je met liefde voor het vak een heel eind komt.

'Met liefde kom je een heel eind!'

Teelt

We telen de appelrassen Elstar, Junami, Delcorf, Golden Delicious, Jonagold en Cox’s. Voor het appelras Junami zie ik een grote toekomst weggelegd, omdat Junami uitstekend smaakt en een heel goed uitstalleven heeft. Onze perenrassen zijn Conference, Doyenne du Comice, Triomphe de Vienne, Gieser Wildeman, Saint Remy, Legipont en Condo. 

We oogsten van half augustus tot eind oktober. Tijdens de oogst hebben we hulp van twaalf Poolse medewerkers en acht Nederlandse 65 +ers. Ons bedrijf is GlobalG.A.P. gecertificeerd.

Visie

Wij vinden kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Plezier in het werk is bij ons ook belangrijker dan veel geld verdienen. We hechten veel waarde aan een gezellige werksfeer. Zelfs onze kinderen slenteren hier vaak rond! En dat zegt wat natuurlijk. 

middelweerd3.jpg
middelweerd4.jpg
middelweerd2.jpg
middelweerd1.jpg
middelweerd7.jpg
middelweerd8.jpg
middelweerd6.jpg
middelweerd5.jpg