stomen

NIEUW: Probeer de Groente Fruitmachine!

Bewaar je favorieten in je Verse Oogst profiel

Maak profiel aan Inloggen Sluiten

Pater Broersen BV, Spitskool teler

Adresgegevens

Pater Broersen BV
Kerkstraat 79
1738BJ Waarland

Bekijk
op kaart

Adres

Pater Broersen BV
Kerkstraat 79
1738BJ Waarland

Contact met de teler

Pater Broersen BV

Het bedrijf, Pater Broersen BV, is gevestigd in Waarland. Wij telen er ijsbergsla, spitskool, boerenkool en diverse slasoorten. Deze laatste groep producten wordt op een hele innovatie en duurzame wijze geteeld. Namelijk op water in de open lucht. Lees er snel meer over op het telersprofiel!

Geschiedenis

Pater Broersen BV is in 2001 ontstaan uit een fusie van de bedrijven Fa Pater en Fa Broersen. Door deze fusie kunnen wij de werkzaamheden beter organiseren en ons meer richten op een kwalitatief hoogstaand product. Het team bestaat uit zes personen: Dick Pater, Dorus Droog, Hans Pater, Rene Duijn, Dave Smit en Dave Schmidt. We hebben vijf vaste medewerkers in dienst en jaarrond werken we, afhankelijk van de drukte, nog met zestien tot dertig medewerkers van Poolse afkomst.

Op water

In 2011 zijn wij als eerste bedrijf in Nederland begonnen met de teelt van diverse slasoorten op water in de openlucht. In een teeltvijver van vijfduizend vierkante meter drijven plastic tray’s met potjes, waarin de slasoorten staan. De wortels die naar het water toe groeien, nemen zelf de benodigde voeding van het water op. Deze manier van telen is goed beheersbaar en bovendien duurzaam. Het product heeft op het gebied van arbeid, gewasbescherming, CO2-uitstoot, uitspoeling van meststoffen en gebruik van water een aanzienlijk lager verbruik. In perioden dat er teveel neerslag is, wordt het overtollige hemelwater opgevangen en opgeslagen zodat het later weer gebruikt kan worden voor de teelt. De bemesting die aan het water wordt toegevoegd, spoelt niet uit naar het oppervlaktewater. De productie in de teeltvijver zorgt voor een grote verbetering in arbeidsomstandigheden en mogelijkheden om machinaal te oogsten.

Voor deze manier van duurzaam ondernemen, hebben wij in maart 2011 de Nature Counts Award gekregen.

Teelt

We telen ijsbergsla op 165 hectare. Van half maart tot eind augustus planten we, het oogsten begint half mei en loopt door tot eind oktober. Op 75 hectare verbouwen we spitskool. Dit product planten we in juli, de oogst duurt van september tot november. De boerenkool (25 hectare) planten we in juli en oogsten we van oktober tot en met februari. Wij zijn GlobalG.A.P. gecertificeerd. Voor ons een gegeven, voor de consument een teken dat we een kwaliteitsproduct leveren, waar de uiterste zorg aan is besteed.

We kunnen de continuïteit voor ons bedrijf borgen door een zo hoog mogelijke kwaliteit te blijven leveren tegen een zo laag mogelijke kostprijs. We volgen bovendien de ontwikkelingen in de branche op de voet en proberen op die ontwikkelingen altijd zo goed mogelijk in te spelen.