stomen

Pater Broersen BV, Spitskool-, sla- en boerenkoolteler

Adresgegevens

Pater Broersen BV
Kerkstraat 79
1738BJ Waarland

Bekijk
op kaart

Adres

Pater Broersen BV
Kerkstraat 79
1738BJ Waarland

Contact met de teler

Pater Broersen BV

Dave is spitskool-, sla- en boerenkoolteler én hij mede-eigenaar van Pater Broersen BV in Waarland. Wat dit bedrijf zo bijzonder maakt? Het grootste deel van de groentes worden op een innovatieve en duurzame manier geteeld, namelijk op water in de open lucht. Lees snel meer!

Het bedrijf

Pater Broersen BV is in 2001 ontstaan uit een fusie van de bedrijven Fa Pater en Fa Broersen. Door deze fusie kunnen wij de werkzaamheden beter organiseren en ons meer richten op een kwalitatief hoogstaand product. Het team bestaat uit zes personen: Dick Pater, Dorus Droog, Hans Pater, Rene Duijn, Dave Smit en Dave Schmidt. We hebben vijf vaste medewerkers in dienst en jaarrond werken we, afhankelijk van de drukte, nog met zestien tot dertig seizoensmedewerkers.

Teelt op water

In 2011 zijn wij als eerste bedrijf in Nederland begonnen met de teelt van diverse slasoorten op water in de openlucht. In een teeltvijver van vijfduizend vierkante meter drijven plastic tray’s met potjes, waarin de slasoorten staan. De wortels die naar het water toe groeien, nemen zelf de benodigde voeding van het water op. Deze manier van telen is goed beheersbaar en heel duurzaam. Het product heeft op het gebied van arbeid, gewasbescherming, CO2-uitstoot, uitspoeling van meststoffen en gebruik van water een veel lager verbruik. In perioden dat er teveel neerslag is, wordt het overtollige hemelwater opgevangen en opgeslagen zodat het later weer gebruikt kan worden voor de teelt. De bemesting die aan het water wordt toegevoegd, spoelt niet uit naar het oppervlaktewater. De productie in de teeltvijver zorgt voor een grote verbetering in arbeidsomstandigheden en mogelijkheden om machinaal te oogsten.

pater-3.jpg
pater-4.jpg
pater-6.jpg
pater-7.jpg
pater-1.jpg
vo_home_1440x720_teler-uitgelicht_paterbroersen.jpg
vo_home-1_960x720px_teler_paterbroersen.jpg
blog-pater-1.jpg
pater-4.jpg
pater-2.jpg

De teelt

We telen spitskool op 75 hectare. Deze groente wordt in juli geplant en wordt geoogst van september tot november. Boerenkool wordt op 25 hectare geplant in juli en wordt geoogst van oktober tot en met februari. De sla wordt op 165 hectare geteeld en van maart tot augustus geplant. Het oogsten begint in mei en loopt door tot eind oktober. Al onze groenten worden met een zo hoog mogelijke kwaliteit geteeld, tegen een zo laag mogelijke kostprijs. We volgen de ontwikkelingen in de branche op de voet en proberen daar altijd zo goed mogelijk op in te spelen.