stomen

Fruitbedrijf Gert Huiskamp, Peer teler

Adresgegevens

Fruitbedrijf Gert Huiskamp
Erveweg 12a
8196KG Welsum

Bekijk
op kaart

Adres

Fruitbedrijf Gert Huiskamp
Erveweg 12a
8196KG Welsum

Contact met de teler

Fruitbedrijf Gert Huiskamp

Fruitbedrijf Gert Huiskamp is gevestigd in het Overijsselse Welsum. In 1998 heeft Gert Huiskamp het bedrijf van zijn vader overgenomen . Ons bedrijf heeft een oppervlakte van 6,5 hectare en de boomgaard is verdeeld over drie percelen. Wij telen alleen peren en onze gemiddelde jaaropbrengst bedraagt 300.000 kilo. We hebben geen vaste medewerkers in dienst. Alleen in de oogsttijd maken we gebruik van circa 15 losse plukkrachten.

Teelt

De hoofdrassen van de peren zijn de Conference en de Sweet Sensation. Die laatste is een nieuw perenras dat vanaf het jaar 2008 is aangeplant in Nederland. De Sweet Sensation is een zoet en fris smakende peer. Die smaak dankt de peer zijn naam. Dankzij de smaak en door zijn aantrekkelijke rode kleur is de Sweet Sensation een goede aanvulling op het perenschap van supermarkten. Het is een betrekkelijk nieuwe peer, die door consumenten die er al kennis mee hebben gemaakt in hoge mate wordt gewaardeerd. Wat de peer extra interessant maakt, is dat hij gegeten kan worden zowel met als zonder schil. Het is daarmee de enige peer die gegeten kan worden als een appel. De Sweet Sensation heeft de vorm van een karakteristieke Comice. De gemiddelde maat ligt tussen de 75 en 85 centimeter, maar in de eerste jaren zijn ze wat groter. Deze peer wordt geplukt eind september, na de pluk van de Conference. De bewaartijd van de Sweet Sensation is goed tot 7 maanden.

Visie

Gewasbescherming doen we vooral milieubewust. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke vijanden van die insecten die de fruitbomen en vruchten aantasten. We zijn GlobalG.A.P. gecertificeerd. Dit betekent dat we de vervuilende invloed op het milieu zoveel mogelijk beperken, het gebruik van gewasmiddelen verminderen en ons verantwoordelijk opstellen met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van werknemers en het welzijn van de dieren. Het is een leuk vak, omdat je continu met de natuur bezig bent. Bovendien kan je zelf je dagindeling bepalen en geniet je een bepaalde vrijheid om je eigen dagindeling te bepalen. Dat was in mijn tijd als beroepsmilitair wel wat anders. We hebben geen eigen koelcapaciteit op ons bedrijf. Ook het verpakken en sorteren, hebben we uitbesteed.

Tip

Fruit moet je als het rijp of bijna rijp is nooit op de fruitschaal leggen. Het is het beste om het in de koelkast te bewaren. Dan behoudt het fruit z’n knapperigheid en frisse smaak.

 

Onze producten