stomen

Firma P.A. Boekestijn en Zoon, Aubergine teler

Adresgegevens

Firma P.A. Boekestijn en Zoon
Laan van Koop 7
2678LK De Lier

Bekijk
op kaart

Adres

Firma P.A. Boekestijn en Zoon
Laan van Koop 7
2678LK De Lier

Contact met de teler

Firma P.A. Boekestijn en Zoon

Wij hebben een auberginekwekerij gelegen in het Westland, het grootste en bekendste tuinbouwgebied van Nederland. In het hypermoderne bedrijf met ±4,35 hectare gloednieuwe glastuinbouw en een compleet nieuwe verwerkingslijn wordt jaarlijks in de periode van januari tot november totaal zo’n 2,3 miljoen kilo aubergines geproduceerd (± 7.500.000 stuks). Dit alles onder leiding van de zeer ervaren en gepassioneerde telers Piet en Peter Boekestijn, samen goed voor meer dan 45 jaar ervaring in het telen van aubergines.

Ons voornaamste handelsmerk

Zolang de kwekerij bestaat is de kwaliteit hierbij het voornaamste handelsmerk geweest.Met de hulp van gedreven en zeer ervaren personeel en de laatste technische innovaties op teeltgebied, worden op duurzame wijze en met de grootste zorg aubergines geteeld van de hoogste kwaliteit en houdbaarheid.

Raskeuze

Al jaren onderscheidt kwekerij Boekestijn zich op het gebied van de raskeuze. Dit seizoen is er wederom gekozen voor een ras dat met name geschikt is voor het fijnere segment, zonder dat dit gepaard gaat met kwaliteitsverlies. Uniek aan dit ras is de kleine kelk, wat de aubergines minder gevoelig maakt voor kelkverdroging en rot. Het ras heeft een uniforme vrucht met een hoog drogestof gehalte. Hierdoor is de vrucht zeer stevig en extreem lang houdbaar, wordt niet snel zacht en heeft geen last van drukplekken.

Keurmerk

De kwekerij is Global G.A.P. gecertificeerd. GlobalGAP staat voor: Global Good Agricultural Practice. Dit zijn eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande hygiëne, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. De kwekerij hanteert in het gehele bedrijf strikte regels voor wat betreft hygiëne, zoals niet roken en drinken in de kassen en bedrijfsloods. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.