stomen

De Rond Agro, Rabarber teler

Adresgegevens

De Rond Agro
Gors 127
4741TC Hoeven

Bekijk
op kaart

Adres

De Rond Agro
Gors 127
4741TC Hoeven

Contact met de teler

De Rond Agro

De Rond Agro is een vollegrondsgroentenbedrijf gevestigd in het Brabantse Hoeven. Op dit bedrijf wordt bloemkool, rabarber en knolselderij geteeld. "Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van geforceerde rabarber. Hiervoor telen we zelf ook onze uitgangsmateriaal. Ons bedrijf bestaat uit vader, moeder en twee zoons."

Geschiedenis

Het bedrijf is door Ben en Coby overgenomen in 1986. Van oorsprong was het een melkveehouderij. Wij zagen hier geen brood in en zijn daarom met de teelt van vollegrondsgroenten begonnen. Wij hebben veel verschillende gewassen geteeld, zoals prei, bospeen, spinazie, andijvie, bonen enzovoort. Hiervan zijn er maar een paar overgebleven. In 1993 zijn we met geforceerde rabarber begonnen. Geforceerde rabarber wordt in de winter geteeld en groeit in het donker. Deze rabarber is zachter en zoeter van smaak en heeft het een prachtige dieprode kleur. We telen op bijna 35 hectare grond.

De teelt

Van november tot half april vullen we onze dagen met het telen van rabarber. Deze wordt meteen verpakt in speciaal ontwikkelde doos. Ook gaat een groot deel van het product naar het pakstation in Breda. Deze rabarber wordt ingepakt in een flow-packer (kleinverpakking). Dit is om het product beter hanteerbaar te maken voor de consument. Ook is de houdbaarheid van dit product beter. Van half mei tot begin november zijn we bezig met de oogst van bloemkool.

Visie

Wij vinden het belangrijk om een voedselveilig product op een duurzame manier te telen. Daarom zijn er op de koelcellen warmtewisselaars gebouwd zodat de restwarmte gebruikt wordt. 

Wij hebben als visie om de periode dat er geen natuurrabarber leverbaar is op te vullen met geforceerde rabarber van hoge kwaliteit. Ook is residuvrij telen een streven van De Rond Agro. Daarom wordt in de teelt van geforceerde rabarber geen gewasbeschermingsmiddelen ingezet.

agro_7.png
agro_4.png
agro_5.png
agro_2.png
agro_10.png
agro_9.png
agro_1.png

Kwaliteit

De Rond Agro is Global Gab gecertificeerd. Dit is een certificering voor de primaire sector waarmee de voedselveiligheid gewaarborgd wordt. Ook hebben wij een Natures Choise certificaat. Dit is een extra certificering om te laten merken dat De Rond Agro veel waarde hecht aan een voedselveilig product.

Telertip

Geforceerde rabarber is een echte delicatesse, het is gezond en veel minder zuur dan de rabarber in de zomer. In een mooie verpakking is deze tevens langer houdbaar. Verder worden er geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, dus het is een gezond en veilig product!

Het is een echte delicatesse!