stomen

Corne Boeren, Spinazieteler

Adresgegevens

Corne Boeren
Sprundelsebaan 125
4838 GN Breda

Bekijk
op kaart

Adres

Corne Boeren
Sprundelsebaan 125
4838 GN Breda

Corne Boeren

Op ons bedrijf in Breda, telen we op veertien hectare grond jaarrond spinazie. Het is een snelle teelt, waardoor per jaar tot wel vier keer op hetzelfde perceel kan worden geoogst. Dit vraagt om aandacht in de organisatie. De noodzaak om vooral de efficiency in het bedrijf goed te borgen, is bij ons dus groot.

Geschiedenis

We begonnen in 1997 als vollegrondsbedrijf C.J.M. Boeren, met de teelt van andijvie, spinazie en spitskool. In 2004 maakten we een begin met het flowpacken van spinazie. Na verloop van tijd zijn we ons gaan specialiseren in efficiënte en milieuvriendelijke teelt en verpakking van spinazie.

Visie

Wij vinden het belangrijke om een modern bedrijf te zijn en te blijven.Vandaar dat we bewust investeren in de nieuwste teelttechnieken, die het mogelijk maken om een goede kwaliteit spinazie in flowpack te kunnen leveren. Zo kunnen we onszelf specialist blijven noemen. 

Teelt

In de loop der jaren hebben we in de teelt van spinazie veel kennis en expertise opgebouwd. De spinazie wordt geoogst met een speciaal ontwikkelde machine. Behalve het telen van spinazie verpakken we ook jaarrond. Voor de oogst zet we een speciaal ontwikkelde machine in. Het snijden gebeurt met een lintzaag. Via transportbanden komt de spinazie in oogstfust terecht. Daarna volgt transport naar de schuur en directe verpakking in een flowpack. In de schuur staat een verwerkingslijn, voor controle van de spinazie. Het product wordt vervolgens op de juiste vochtigheid gebracht, gewogen en verpakt, om daarna in een koelcel direct te worden teruggekoeld. We hebben een prototype in gebruik van een speciale droog- en koellijn. Hier wordt de spinazie op een vlak bed gedroogd en teruggekoeld. Dit geeft een grote verbetering ten opzichte van de veel gebruikte centrifugewassers.

spinazie_-_corne_boeren_-_spinazie.jpg
spinazie.jpg

Tip

Spinazie heeft een zachte smaak en is daarom zowel rauw als gekookt te eten. Mijn tip: Verwerk de spinazie daarom eens in een groentetaart of quiche. De nieuwe trend voor spinazie is roerbakken. Erg lekker met gerookte zalm. En: spinazie bevat meer ijzer dan de meeste andere groenten.

Spinazie bevat meer ijzer dan de meeste andere groenten!

Kwaliteit

Door de snelle groei van spinazie hebben we hier vrijwel nooit inzet van gewasbeschermingsmiddelen nodig. We zijn overigens Global G.A.P. gecertificeerd.

spinazie_-_corne_boeren_-_spinazie.jpg
spinazie.jpg