stomen

A.S. de Boer B.V., Spitskoolteler

Adresgegevens

A.S. de Boer B.V.
Valbrugweg 6
1735EC 't Veld

Bekijk
op kaart

Adres

A.S. de Boer B.V.
Valbrugweg 6
1735EC 't Veld

Contact met de teler

A.S. de Boer B.V.

Ons bedrijf A.S. de Boer B.V. in het Noord-Hollandse ’t Veld meet naast tulpen en aardappelen, in totaal ongeveer 180 hectare sluitkool. Onder sluitkool vallen de vollegrondproducten spitskool, witte kool en rode kool. In 1991 hebben Ad en John de Boer het bedrijf van hun vader overgenomen. De volgende generatie, Daan (31), Dieuwertje (30) en Joris de Boer (32), zijn in 2021 als eigenaren toegetreden in het bedrijf. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het telen, schonen en verpakken van kolen.

Geschiedenis

In 1956 startte Arie de Boer met de teelt van onder andere rode- en witte kool, uien, witlof, rode bieten, winterpeen, irissen en tulpen. Na de ruilverkaveling begin jaren 70 werden in 1974 en 1976 de eerste koelcellen voor de bewaring van kool gebouwd. In 1992 hebben mijn broer en ik het bedrijf voortgezet en ons teeltplan werd in de loop der jaren teruggebracht naar drie hoofdgewassen: sluitkool (rode-, witte- en spitskool), tulpen en pootaardappelen. Door de jaren heen is ons bedrijf gegroeid, na uitbreidingen in 1995 en 2000, met als laatste de nieuwbouw voor de koolverwerking. Momenteel beslaat ons teeltplan uit ongeveer 180 hectare.

Productieproces

Onze kool komt direct van het land aan één kant van de verwerkingsruimte binnen en gaan er aan de andere kant uit, klaar voor de consument. Centraal in de bedrijfsgebouwen ligt een zeven meter brede corridor. Deze verbindt onze bewaarcellen met de verwerkingsruimte aan de andere zijde met twee laaddocks. Op deze manier kan er snel, efficiënt en vooral klantgericht worden geproduceerd. Bij de inrichting van onze verwerkingsruimte is ruim aandacht besteed aan hygiëne en arbeidsomstandigheden. De machines zijn geconstrueerd van roestvrij staal en zijn net als de gladde wanden en vloeren gemakkelijk te reinigen. Op de diverse werkplekken is de vloer voorzien van vloerverwarming. Hiervoor wordt de warmte gebruikt die vrijkomt bij de koelinstallatie.

De corridor zorgt voor een gestroomlijnde logistiek. Waardoor het sorteren, het verpakken en het stickeren van producten nog efficiënter gaat!

In conditie

In de verwerkingsruimte wordt onze sluitkool (rode- witte- en spitskool) machinaal verwerkt, nageschoond, gesorteerd en ingepakt. We houden onze kool en spitskool in conditie in zes koelcellen. Vier van deze cellen zijn zogenoemde CA (Controlled Atmosphere) cellen. Daarin wordt het zuurstofgehalte kunstmatig op een laag niveau gehouden. De ademhaling van de kool wordt hierdoor sterk vertraagd zodat het product minder snel veroudert. Er is ook een expeditiekoelcel gebouwd, waarin we het gereedgemaakte product klaarzetten voor transport.

Toekomst

Het voorbewerken en verpakken van kool behoren tot de kernactiviteiten op ons bedrijf. Wij staan zeker open voor innovaties, zowel op productgebied als op technisch gebied. We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in schuren, cellen, koeling en duurzame energie. We kunnen ongeveer 10.000 ton opslaan en wekelijks 150-500 ton verwerken. Door de continue optimalisatie van onze verwerking en logistiek kunnen wij onze klanten optimaal in hun behoefte voorzien. Een voorbeeld hiervan is dat we op verzoek ook kleine kolen en halve kolen, die geseald zijn kunnen leveren.

img_6539-as-de-boer.jpg
spitskool-oogsten.jpg
img_6565-as-de-boer.jpg
john_de_boer-as-de-boer.jpg
rode_kool_planten-as-de-boer.jpg
rodekool8-as-de-boer.jpg
rodekool13-as-de-boer.jpg
rodekool23-as-de-boer.jpg
spitskool-oogsten-2-as-de-boer.jpg
spitskooloogsten-as-de-boer.jpg
gf110165a.jpg
549cb684-e09c-4088-b0f8-2d887c1506c3.jpg
a.s.-de-boer_2.jpg
a.s.-de-boer_3.jpg