stomen

Zoete rode kool met blauwe kaas en spekjes

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Breng in een pan het water, azijn, suiker met het kaneelstokje aan de kook. Snijd de rode kool in de lengte door vieren. Verwijder de kern en snijd de rode kool in gelijke dunne reepjes. Schenk het azijnmengsel over de rode kool en laat circa 20 minuten marineren. Roer een aantal keer goed door elkaar. Verwijder het kaneelstokje uit de rode kool. 

Snijd de appel in plakken van het klokhuis af en snijd de plakken in blokjes.

Snijd de blauwe kaas in blokjes.

Koken

Meng de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat met het komijnpoeder en een scheut olijfolie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en krokant. Roer ze halverwege even door.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.

Roer de appel en de spekjes door de rode kool en breng de kool op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Serveren

Verdeel de aardappels en de rode kool over borden en strooi de blauwe kaas erover.