stomen

Zo gedopt, met een visje erbij

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Help erwten doppen, hoe doe je dat dan? Stap 1: Installeer jezelf met kopje thee. De kinderen kunnen je hier ook makkelijk mee helpen en het is nog gezellig ook. Stap 2: Neem een berg doperwten in de dop. Stap 3: Knak het puntje eraf (waar het steeltje zit) en ris in één moeite door het draadje los langs de hele zijkant. Nu kun je de peul zo openvouwen en de doperwten springen tevoorschijn als stuiterballen. Stap 4: Ga gestaag verder en voor je het weet ben je door de berg heen gewerkt.

Schil de aardappelen en was ze schoon. Doe ze in een pan met ruim kokend water voor ongeveer 20 minuten. Met je vork kan je even erin prikken om te voelen of de aardappelen gaar zijn.

Doe de kabeljauwfilet in een pan met een dikke bodem met een scheutje olijfolie en een klein klontje boter, peper en zout en een paar plakjes citroen er bovenop. Gaar de kabeljauw in ongeveer 7 minuten gaar.

In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin ui en knoflook ong. 5 minuten fruiten. Verse erwtjes toevoegen en bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper, de pan afdekken en de erwten in ong. 5 minuten gaar koken.

Als je de borden opmaakt heb je zoveel saus van de erwtjes als de vis. Je kan ze beiden gebruiken, het is maar waar je voorkeur naar uit gaat.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge