stomen

Zijdezachte zalmrisotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng voor de bouillon een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de winterwortel in gelijke kleine stukjes.

Koken

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schenk een derde van de witte wijn in een ovenschaal en leg de vis erin. Bestrooi de vis met een beetje zout en versgemalen peper en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoom de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.

Breng voor de bouillon een pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de winterwortel in gelijke kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten en het anijszaad circa 2 minuten. Voeg de risottorijst en de waspenen toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden. Schenk de resterende witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst al roerende circa 20 minuten.

Snijd de dille fijn. Halveer de citroen. Scheur de zalm in kleine stukjes. Voeg de zalm, het sap een halve citroen, dille, doperwten, Parmezaanse kaas en de boter toe aan de rijst en laat circa 3 minuten garen met de deksel op de pan.

Serveren

Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Verdeel de zijdezachte zalmrisotto over borden en serveer de citroen erbij.