stomen

Zelfgemaakte pompoenspread

Pureren maar!

Receptinformatie

4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Pompoen is zo lekker, dat wil je de hele dag wel eten! Gelukkig kan dat prima met deze zelfgemaakte pompoenspread voor bij de lunch. Op een lekkere verse boterham mét wat tuinkers en je hebt de perfecte groente sandwich.

Voorbereiding

Koken

Serveren

versfestijn Diner of borrel? Maak er één Groot Versfestijn van!

Voorbereiding

Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.

Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in hele kleine blokjes.

Koken

Kook de pompoenstukjes in 10 minuten gaar en zacht. Giet af en laat afkoelen.

Doe de noten in een keukenmachine en maal kort tot grove stukjes.

Doe de pompoen en paprikapoeder, peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Voeg de roomkaas toe en meng tot een glad geheel.

Serveren

Besmeer de boterhammen met pompoenspread.

Garneer met komkommerblokjes en tuinkers.