stomen

Zelfgemaakte hangop met aardbeien

Lekker met slagroom of amandelen!

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
5-10 min
Anderen vinden dit recept

Zelf hangop maken is leuk en lekker en met dit recept creëer je een heerlijk dessert of tussendoortje!

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak een theedoek of liever een glazendoek (niet gewassen met geparfumeerd wasmiddel of wasverzachter) nat en wring deze goed uit.

Leg een vergiet of grote zeef op een diepe schaal, bekleed deze met de vochtige doek.

Schep hier de yoghurt in en laat deze gedurende ongeveer 1 uur uitlekken. Zo ontstaat hangop, al het vocht (de ondermelk) druipt door de doek en een stevige massa ‘hangop’ yoghurt blijft achter.

Koken

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.

Boen de schil van de limoen schoon en rasp de helft van de schil af. Schep dit door de schoongemaakte aardbeien.

Schep de hangop uit de doek in een kom en roer hier de vanillesuiker door.

Verdeel de hangop over 4 glazen en schep de aardbeien erop.